Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter rotorerna på en 1996 Aerostar

Byta bromsskivor på en Ford Aerostar är inte svårt. Du kan enkelt ta hand om projektet i din uppfart, så det finns ingen anledning att slösa dina surt förvärvade dollar på arbetskostnader. Ju mer du använder bromsarna, desto snabbare rotorerna kommer att bära och ju mer sannolikt är det att vara skadad. Du måste inspektera rotorerna regelbundet för att se till att de stannar i gott skick. Bromsar som inte är i optimalt skick är mindre benägna att arbeta på det sätt som de borde. Saker du behöver
Automobile jack
Stoppklossar
rörtång
Jack stå
Buntband
Tänger
skruvmejsel
Wrench in
Socket set

Visa fler instruktioner
1

Placera stoppklossar bakom bakhjul Aerostar. Höj bilen med domkraft. Placera en pallbock under den och lyfta den till ramen. Avlägsna muttrarna från hjulet med hjälp av rörtång och dra av hjulet.
2

Lossa bultarna på bromsoket med hjälp av en hylsa och spärrskaft. Dra bromsok från konsolen och fäst den på staget med en tråd slips. Bänd smörjkoppen från hjulnavet med en skruvmejsel. Dra ut sprinten från axeln med hjälp av tång. Ta den krenelerade låsmuttern från axeln med hjälp av en skiftnyckel. Ta bort axeln muttern med skiftnyckel och dra bort brickan. Ta bort den yttre lagerkonen och rullaggregat från axeln. Drag av rotorn från hjulaggregatet. Addera 3

Sätt den nya rotorn på hjulet församling. Skjut rullens montering och yttre lagerkon tillbaka på axeln. Placera brickan på axeln. Montera låsmuttern och dra åt med en skiftnyckel. Installera den krenelerade låsmuttern och dra åt den med nyckeln. Sätt en saxpinne i öppningen på axeln och sprida isär den med tång. Placera bromsoket på fästet och dra åt skruvarna med hylsa och spärrskaft.
4

Sätt hjulet på Aerostar och dra åt muttrarna med rörtång. Ta stödbenet från under fordonet och sänk den till marken. Upprepa proceduren på det andra hjulet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58607.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.