Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så här kopplar krockkuddar

Uppfinningen av airbagen på fordon har räddat oräkneliga liv. Men vissa människor är inte fans av denna säkerhetsanordning. Koppla en krockkudde kan vara knepigt, eftersom du riskerar att oavsiktligt kvittning av luftkudden. Men gjort korrekt, kan du inaktivera snabbt dina krockkuddar, med bara ett par grundläggande verktyg. I det här fallet är bilen en 2001 Chevrolet Silverado pickup, men processen är liknande för många andra fordon. För procedurer som är specifika för ditt märke och modell, konsultera din instruktionsbok. Saker du behöver
skruvnyckel som
platt skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Pop huven och koppla bort den positiva terminalen på batteriet med skiftnyckel. Låt bilen sitta i ca 20 minuter för att låta eventuella kondensatorer laddas ur och minska risken för en luftkudde poppar under avlägsnandet.
2

Flytta förarstolen framåt och leta luften box väska kontroll. Detta är en liten ruta i mitten av golvet, under sätet, med en gul kabelstammen kör till den. Varje kabelnätet i ett modernt fordon som är täckt med en gul tråd wrap är avsedd för airbagsystemet, så det är lätt att hitta.
3

Dra ut den orange fliken som håller mitten av kabelnätet frigöringsfliken på plats, med hjälp av händerna. Detta är en skyddande flik för att stoppa folk från att oavsiktligt kopplar luftmodulen påsen kontroll.
4

Tryck ner fliken på mitten av kabelnätet kontakten, och dra ut selen. Om du inte kan trycka ner fliken med händerna, använd platt skruvmejsel för att ge extra kraft.
5

Anslut den positiva polen på batteriet med fast nyckel, och sedan starta fordonet. Airbagen ljuset ska tändas, vilket innebär att airbagen har kopplats bort.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60052.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.