Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter rotorn i en Toyota Tacoma

Om din Toyota Tacoma verkar skaka och ryser till ett stopp, är chansen att det är dags att byta rotorerna. Rotorer behöver inte bytas ofta, men om de blir slitna eller skev från hård inbromsning och kan inte återuppstått, då de måste bytas ut. Lyckligtvis är installationen enkel och du kan göra det i ditt eget garage. Instruktioner
1

Höj din Tacoma med domkrafter och pallbockar. Blockera hjulen. Ta den första monterade däcket.
2

bort bromsok bultar. Skjut bromsok bort av den gamla rotorn är noga med att inte koppla bort bromsledningen. Häng bromsoket och bifogade bromsslang från underredet av fordonet med hjälp av mekaniker tråd.
3

Dra av anti-squeal våren (om sådan finns) och sedan ta bort bromsbeläggen. Nu kan du ta bort den gamla rotorn och ställ den åt sidan. Rengör området runt navet med en fuktig trasa för att avlägsna korrosion och skräp.
4

Installera den nya rotorn i navet. Byt ut bromsbeläggen, anti-squeal våren, bromsok och fästskruvar med momentnyckel eller en luft spärrnyckel med en lämplig adapter.
5

Se till att bromsoket uppstart inte kilas innan du byter hjulaggregatet och däcket. Upprepa denna process för varje ytterligare rotor.
6

Lägre din Toyota, dra åt och dra åt muttrarna och sedan pumpa bromsen tills du får en fast pedal. Var noga med att provkörningen din Tundra för att kontrollera att installationen lyckades.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/56988.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.