Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort och installerar en 1999 Honda Odyssey inre ände Styrstag

Din 1999 Honda Odyssey använder en power rack-and-pinion styrsystem för att översätta din input ratt: När du vrider på ratten, du roterar ett kugghjul, som vilar på styrväxel, såsom för växel rör sig trycker det kuggstången i motsatt riktning av svängen du vill göra, som flyttar framhjulen. Placerad mellan kuggstången och styrspindeln är två tie stångändar - ett inre och ett yttre. När den inre stången slutet misslyckas, hjulen börjar vicka, orsakar överskott däckslitage. Saker du behöver
hjulblock
rörtång
Jack
Jack står
plattång
Medium rak skruvmejsel
Hylsnyckelsats
Ratchet
Pickle gaffel
Hammer
Liten mejsel
Wrench in
Medium skiftnyckel
Clean butik trasa
Replacement inre styrstag slut
Måttband
Visa fler instruktioner

1

Block ena bakhjulet, lossa muttrarna på sidan som arbetat med rörtång och höja och stödja den främre änden, står med domkraften. Ta bort ratt på sidan som det arbetas med.
2

Räta och ta bort sprinten på yttre styrstag slut, med hjälp av plattång, sedan ta bort stiftet. Lossa de två klämmorna på gallret bälgen boot, med hjälp av skruvmejseln. Skjut den lilla klämman bort i slutet av bagageutrymmet. Addera 3

Lossa låsmuttern på yttre styrstag slut, med hjälp av en skiftnyckel. Ta kronmuttern på yttre styrstag slut, med hjälp av antingen en hylsa och spärrskaft eller skiftnyckel. Sätt i ättikslag gaffel mellan dragstång änden och styrspindeln och slå den skarpt med hammaren tills styrstag separerar från knogen.
4

Skjut bälgen starta helt utanför rack bostäder och ned axeln till den yttre styrstag. Vrid ratten till fullt exponera den inre sockeln och rack. Räta planbrickan låsa den inre hylsan på plats, med hjälp av den lilla mejsel.
5

Linda butik trasa runt styrväxel. Ta tag i racket med skiftnyckeln, med trasa för att skydda racket. Försök inte att vrida racket med skiftnyckeln - bara immobilisera den från att vrida samtidigt lossa locknut.Turn den inre sockeln låsmuttern motsols för att ta bort det
6

bort den yttre styrstag,. tie rod låsmutter, bälgar boot och klämmor från den inre sockeln och axeln.
7

Byt platt bricka på styrväxel och tråd den nya inre sockeln på hyllan helt. Dra åt sockeln, med hjälp av två nycklar från steg 5. Böj den platta brickan över den platta kanten av den inre sockeln för att låsa den på plats. Knacka lätt på brickan för att platta till den mot låsmuttern. Detta förhindrar att låsmuttern lossnar under drift.
8

Skjut den stora klämman, bälgar boot och liten klämma över den inre sockeln axeln och över änden av racket. Dra åt de två klämmorna på plats på de inre och yttre kanterna av bälgen boot, med hjälp av skruvmejsel.
9

Thread låsmuttern och yttre styrstag på den inre sockeln axeln. Mät avståndet från insidan av det främre och bakre delen av den motsatta framhjulet till ramen. Rotera den inre sockeln axeln tills samma mätningar uppnås på båda sidor. Dra den yttre låsmuttern styrstag
10

Montera hjulen,. Start och ombonad muttrarna, höja fordonet utanför läktarna, ta läktarna och lägre bilen tills framhjulen kontakt med marken. Dra åt muttrarna med 80 foot-pounds, med en stjärna mönster.
11

Ta din Odyssey till en butik och har inriktningen kontrolleras och justeras vid behov.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62148.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.