Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Rear Brake Pad Installation i en Oldsmobile Aurora

De bakre skivor bromsarna på Oldsmobile Aurora inkluderar en parkering-broms-manövrerad bromsok. Denna tjocklek kräver ett speciellt verktyg kit för att komprimera bromsok kolv inåt, men många bildelar butiker bära dem och hyra ut dem billigt om det behövs. Vid byte av bakre bromsbelägg måste bromsok kolvarna komprimeras för att göra plats för de tjockare ersätter pads eller bromsok kommer inte att kunna passa tillbaka på bromsbelägg och bakre skivor (rotorer). Saker du behöver
hjulklotsar kil
Bromsvätska Baster
Tire skiftnyckel
Hand skiftnyckel som
skruvmejsel
bromsok kolv Reset Tool kit
pads Ersättningsbromsbelägg och pad clips som
Silikon broms förening
Fot-pound vridmoment Ratchet och Hylsnyckelsats
Bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Placera två hjul kilblocken framför och bakom en av framdäcken på Oldsmobile Aurora. Se till att parkeringsbromsen inte är ilagd och öppna huven.
2

Ta bort hälften av bromsvätska från huvudcylindern med bromsvätska baster och kassera den gamla vätskan (enligt lokala föreskrifter för farligt material). Sätt tillbaka locket till huvudcylindern innan du stänger huven.
3

Lossa de bakre däck muttrarna använder skiftnyckel däck muttern och lyft sedan den bakre delen av Aurora och placera pallbockar under för att stödja fordonet.
4

bort däcket nötter och församlingar hjul.
5

Pivot parkeringsparkeringsbromsens påverkningsarmarna uppåt, med hjälp av skruvmejsel om det behövs, och koppla bort parkering bromsvajern från varje spak. Ta bort fästet parkeringsbromsen fästskruvar med en hand skiftnyckel och sedan flytta fästena och kablar ur vägen.
6

Ta bort de nedre bromsok bultar vid monteringen med en hand skiftnyckel.
7

vrida bromsok uppåt med hjälp av de övre styrpinnar som ett gångjärn. Använd skruvmejseln som en hävstång vid behov.
8

Hitta rätt passande adaptern i bromsok kolv reset verktygslåda för att matcha positionen av bromsok kolv skårorna. Sätt fästet av verktyget mot insidan av den yttre bromsok husen. Placera adaptern bit på bromsok kolvarna så nopporna i pjäsen kompis till skårorna i bromsok kolvarna och dra åt verktyget att skruva kolvarna inåt medurs tills de är helt insatt i kolven hålen. Se till skårorna i kolvarna är på 12 och 6 'O-klocka läge (detta kommer att anpassa nopporna på fästplattorna av de inre elektroderna till skårorna i bromsok kolvarna när det blir dags att byta ut dem).

9

bort de inre och yttre bromsbelägg från bromsok fästplattorna. Bända pad klipp bort den övre och nedre delen av bromsok montering plattorna med skruvmejseln.
10

Knäpp ersättande clips (i byte bromsbelägg set kit) på bromsok fäste och sedan tillämpa en beläggning av silikon bromsen förening till klippen innan du sätter de inre och yttre dynor i de fästen.
11

Placera bromsok ner över dynorna och och monteringsplattor och ersätta de lägre bromsok fästbultar . Dra till 22 foot-pounds med vridmoment Ratchet och lämplig hylsa. Byt ut kablar parkeringsbromsen och konsoler genom att vända Steg 5.
12

Byt hjulenheterna och nötter däck och sedan dra åt muttrarna i ett korsvis sätt tills hjulen ordentligt. Sänk Aurora till marken och dra åt muttrarna igen med vridmoment ratchet inställd på 100 foot-pounds och en socket. Återigen, införlivade korsvis vid åtdragning däck muttrarna.
13

Pump fotbromsen att förlänga kolvarna utåt. När bromspedalen känns fast, ansätta och lossa parkeringsbromsen kabeln tre till fyra gånger.
14

Kontrollera vätskenivån i huvudcylindern och om nödvändigt, tillsätt färsk bromsvätska till full-line i behållaren och sätt på locket. Avlägsna blocken hjul kil och provköra fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58689.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.