Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Felsökning av bromsar på en Corvette

Om din Corvette bromsar inte fungerar, då kan du sätta dig själv och andra förare i allvarlig fara. Bromsarna på din Corvette använda en kombination av vakuum och hydraulvätska att stoppa fordonet. En broms booster behövs för att bidra till att ge ytterligare bromskraft till den grundläggande hydraulsystemet. Medan alla komponenter på Corvette bromssystem är konstruerade för att fungera (teoretiskt obestämd tid), är ingenting faktiskt kan arbeta för evigt utan underhåll eller utbyte. Men, innan du byter ut några bromsdelar, felsöka problem med din Corvette bromsar. Instruktioner
1

Starta din motor. Tryck och håll bromspedalen. Om bromspedalen långsamt förlorar mottryck och sänkor i golvet, så har du en läcka i systemet.
2

Kontrollera alla områden under din Corvette för någon vätska som har en "olivolja" färg till den. Detta är bromsvätska, såvida du dumpade olivolja på marken under din Corvette. Spåra läckan tillbaka till antingen en misslyckad bromsledningen eller slavcylinder vid hjulen. Om det inte finns någon läcka, kan problemet vara ett internt läckage i huvudcylindern. Anledningen till att du inte ser någon vätska beror på att vätskan blåser genom de inre tätningarna, vilket orsakar en långsam förlust av bromstrycket.
3

Kontrollera pedalkraft. Corvette använder en booster makt broms istället för en hydro booster för att tillämpa extra bromskraft. När booster har misslyckats, kommer bromspedalen insats ökas dramatiskt. Du kommer att ha otroligt svårt att bromsa din Corvette ner och kommer att behöva tillämpa en hel del ansträngning för att bromsarna. När detta händer måste du byta ut bromsservon.
4

Kontrollera någon feedback eller vibrationer i ratten vid inbromsning. Detta tyder på att din broms rotorer och bromsbelägg måste bytas. Bekräfta detta genom att titta på rotorns yta. Om rotorytan (vilket är lätt att se på Corvette på grund av de stora hjulen) görs, korroderat eller urkärnade, eller om bromsbeläggens materialet är mindre än 1/8-tums tjock, byta bromsbelägg och rotorer.
5

Kontrollera din instrumentbräda för ABS ljus. Om ABS tänds, kan det finnas ett problem med ABS-systemet. Bekräfta detta genom att dra ner på gruppcentralen lock med fingrarna, dra säkringen för ABS-systemet med hjälp av säkringen avdragare i gruppcentralen och kontroll för att se till att ABS säkringen inte har gått. Om den är trasig, byt säkring. Om det inte är, då måste du ha din ABS-systemet servas av en mekaniker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57674.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.