Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man fixar bromsarna på en Deuce & en halv

Snabb broms byte är viktigt för säker drift av alla motorfordon. Om du börjar höra ett gnisslande ljud när du bromsar på din F-250, har du redan väntat för länge, och du måste byta bromsbeläggen så snart som möjligt. Detta beror på att friktionen i din bromsning har redan bärs genom dina bromsbelägg själva, och vad du hör nu är metall-på-metall. Saker du behöver
tappmuttem Ramper skiftnyckel
eller en domkraft och blockerar
Wheel kilar
obestämd nyckel satt
pluggmaterial (öronproppar fungerar bra) katalog Nya bromsbelägg
Ny bromsvätska, 16 oz.
Helper Review Momentnyckel
Visa fler instruktioner Review bort bromsbeläggen
1

Lossa muttrarna på framhjul med din lug skiftnyckel. Inte helt ta bort muttrarna.
2

Höj fordonet på ett säkert sätt. Om du inte har ramper att köra upp på, använd din domkraft för att palla upp främre delen av fordonet och placera kraftiga block under ramen. Lämna inte bilen på domkraften vid underhåll, vila hela sin tyngd på blocken. Sätt kilar bakom bakhjulen för att hålla dem från att rulla. (Endast bort två hjul i taget.) Addera 3

Slutför bort muttrarna med din lug skiftnyckel och fingrar. Dra av hjulen och lägg dem åt sidan.
4

Ta bort muttern och brickorna koppar från broms slang med en skiftnyckel. Anslut broms slang, är som nu öppet, med en öronpropp.
5

bort bromsok pinnbultar med en skiftnyckel. Ta bort bromsok från ankarplattan. Addera Installera nya bromsbelägg
6

Placera bromsoket på bromsok ankarplatta, och dra åt de två pinnbultar med din vridmoment skiftnyckel. För de främre bromsbelägg, dra åt till 56 foot-pounds. För de bakre bromsbelägg, dra åt till 26 foot-pounds.
7

Place de nya koppar brickor som kommer med de nya bromsbelägg på broms slang där de gamla koppar brickor var. Anslut vätskeledningen till bromsok, och dra åt den med en skiftnyckel.
8

Montera bulten eller banjo bult och dra ner dem med din momentnyckel. Dra åt bulten på de främre bromsarna till 35 foot-pounds. Dra åt banjo bulten på baksidan bromsarna till 26 foot-pounds.
9

Placera hjulen tillbaka på fordonet. Avlägsna blocken eller ramper och dra åt muttrarna helt.
Lufta bromsar
10

Berätta din hjälpare att sitta i förarsätet. Berätta för honom eller henne att helt trycka ner bromspedalen och håll den.
11

Lossa bleeder bult med en skiftnyckel och låt flödet bromsvätska ut. När det slutar rinna, dra åt den igen.
12

Lägg bromsvätska till bromsvätskebehållaren under huven. Som du upprepa dessa steg för alla fyra hjulen, måste du fortsätta att lägga vätska till behållaren för att hålla det hela. Det belopp du lägger varje gång kommer att variera.
13

Upprepa steg 1 till 3 i detta avsnitt tills ny, ren bromsvätska börjar rinna ut. Dra bleeder bulten med nyckel och upprepa processen på varje enskilt hjul.
14

Kontrollera att dina bromsarna fungerar innan du tar din lastbil på den öppna vägen.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57777.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.