Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar Dodge Bromsbelägg

Bromsarna i din Dodge är en viktig säkerhetskomponent. Dynorna sitter i en apparat som kallas en tjocklek, som sveper runt bromsrotorn (en skiva). Hydraulolja tvingas genom massiva stålrör och aktiverar en kolv i bromsoket, som trycker mot bromsbelägget. Över tiden, skapar detta en hel del friktion och bär ner kuddar och rotorer. När bromsarna är 1/8 tum tjock, är det dags att byta ut bromsbeläggen. Saker du behöver
3/8-tums hylsnyckel med socket set
Gummiklubba
Zip-slipsar
Tvingfäste
Skruvmejslar (platt huvud och Phillips) katalog Ny bromsbelägg och rotorer
Däck skiftnyckel
3-tons domkraft med 2 pallbockar
butik trasa
Brake Parts Cleaner Review gänglåsningsmedel
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Placera däcket skiftnyckel över muttrarna och vrid 1/8 till 1/4 grader för att lossa.
2

Sätt bilen i första växeln (om din Dodge är en femstegad). Se till att nödbromsen på.
3

Jack bilen från marken med hjälp av frontjacket punkt på din Dodge. Detta kommer att vara en förlängning av ramen under fordonet intill elementet. Detta är den enda fasta punkten på din Dodge där det är säkert att palla upp bilen.
4

Placera en pallbock under varje nypa svetsar i fordonets front. Din Dodge har nypa svetsar placerad under föraren och passagerare sidodörrar. Därefter, sänk bilen på pallbockar.
5

Finish lossa muttrarna och ta bort hjulen /däcken från bilen.
6

Unbolt bromsok monteringsfäste med hylsnyckel. Undanmanöver använder två bultar på bromsok monteringsfäste: en upptill och en nedtill. Lyft upp på tjocklek för att ta bort den från rotorn. Fäst den till källorna ovanför bromsen.
7

Skjut de gamla dynorna ut. Du kanske eller kanske inte behöver peka dynorna med en hammare för att bryta loss dem från bromsoket. Placera den platta änden av den gamla bromsbelägg mot kolven av tjocklek. Använd en C-klämma för att komprimera kolven tillbaka in i bromsoket. Det bör vika i bromsoket som ett dragspel.
8

Montera de nya bromsbeläggen och montera bromsoket. Installationen är den omvända för flytt. Lägg en klick av gänglåsning på gängorna bromsok bultar innan du drar dem. Kontrollera bilens servicemanual på vridmoment specifikationer för bromsok bultar på din Dodge göra /modell.
9

Sätt hjulet igen och dra åt muttrarna.
10 < p> Sänk bilen till marken och vridmoment åt muttrarna med 100 fot pund.
11

Pump bromspedalen för att återställa bromstrycket till systemet.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57227.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.