Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter bromsbeläggen på en GMC Sierra

General Motors Corporation (GMC) utrustad sen modell Sierras med främre och bakre hydrauliska skivbromsar. Trycksatt bromsvätska från bromshuvudcylindern orsakar kolvarna i bromsoken att expandera och klämma bromsbelägg på rotorn. Bromsbelägg, tillverkade av ett kompositmaterial friktionsmaterial som slits med användning, anses en normal förslitning punkt och kräver periodiskt underhåll. GMC bromsbelägg utrustade med indikator flikar gör ett gnisslande ljud när man bromsar på kuddar som är i behov av utbyte. Saker du behöver
Jack
Jack står
Lug-skiftnyckel
C-klämmor (2) katalog skiftnyckel som
Nya bromsbelägg
Nya slammerförhindrande klipp
3/8-tums momentnyckel
1/2-tums momentnyckel
Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
Borttagning
1

Lyft den främre (eller bak) på fordonet med en domkraft. Stödja fordonet säkert med ett par pallbockar.
2

bort muttrarna från hjulet med en klack-skiftnyckel. Dra av hjulet från navet.
3

Öppna huven. Ta bort huvudcylindern täcker för hand. Kontrollera att vätskenivån är högre än den maximala full nivå anges på behållaren. Ta bort överflödig vätska innan du fortsätter om det behövs.
4

Install två C-klämmor på bromsoket så att de står på baksidan av bromsok och den yttre bromsklossen. Dra åt C-klämmor tills bromsok kolvarna komprimeras helt i caliperhuset. Lossa C-klämmor och ta bort dem från bromsoket.
5

Ta bort den nedre bromsok bult med en skiftnyckel. Rotera bromsok på övre bromsok bulten tills tjockleken är klar för rotorn.
6

Ta bort de gamla kuddar från bromsoket för hand. Ta bort och kasta de gamla anti-skallra klipp från bromsok fästet.
Installation
7

Place nya anti-skallra klipp i position på bromsok fästet. Montera de nya bromsbeläggen på bromsoket monteringsfäste. Placera dynan med skrika fliken på insidan av bromsok.
8

Rotera bromsok ner och i läge över dynorna och bromsok fästet. Montera den nedre bromsok bulten och dra åt den till 74 foot-pounds med en 3/8-tums momentnyckel och uttag.
9

Montera däcket på navet. Montera muttrarna och dra åt dem till 140 foot-pounds med en 1/2-tums momentnyckel och hylsa med ett kors-mönster.
10

Höj bilen med en domkraft. Avlägsna domkraften och lägre fordonet till marken.
11

långsamt bromsa trycket med bromspedalen tills det är 2/3 av vägen till golvet. Släpp långsamt bromspedalen och vänta 15 sekunder. Upprepa denna process tills bromspedalen är fast. Kontrollera och fylla på vätskenivån i behållaren och montera locket för hand.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57889.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.