Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man justera den bakre trumbromsar på en 1998 Mercury Mystique

1998 års Mercury Mystique producerades med en 2,0 liters, fyrcylindrig motor och en 2,5-liters V-6. Modellerna kallades GS och LS, respektive. Mystiken och dess motpart, den Ford Contour, ersatte Mercury Topaz och Ford Tempo. Mystiken var kortlivad, med ett femårigt produktionen löpa från 1995 och 2000. Ju större Milan ersatte Mystique i 2000 års modell, som en större och lyxigare bil med många fler alternativ. Mercury Mystique hade skivbromsar fram och bak trumbromsar. Processen för att justera de bakre bromsarna på Mercury Mystique och Ford Contour är identisk. Saker du behöver
2-ton jack Sida 2 pallbockar
Hammer
Däck järn
platt skruvmejsel
Aerosol bromsrengöringsmedel
Certified
momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Lossa alla muttrarna ett halvt varv, för att ta bort inledande vridmoment på hjulen. Höj den bakre delen av Mystique. Place jack står under de vänstra och högra upphängningsarmar, på baksidorna av hjulen. Ta bort hjulen från bilen.
2

Använd en platt skruvmejsel för att ta bort låsringar som håller bromstrumman på plats. De låsringar är små ringar runt lug dubbar, eller nitar hjul.
3

bort bromstrumman hand om möjligt. Om du stöter på alltför mycket motstånd, trycker ansiktet av bromstrumman med en metall hammare att vibrera trumman loss från de inre delarna.
4

Spray 1/2 burk aerosol broms spray på alla bakbromsen hårdvara och skor broms. Detta kommer att eliminera all smuts, skräp och bromsdamm som kan hämma dina framsteg. Spraya insidan av bromstrumman lätt med broms renare, för att avlägsna överskott damm.
5

Leta upp "justeraren stjärnhjulet," eller själv-justeraren, i centrum botten av bromsanordningen. Den själv-justeraren är en axel som förbinder de två bromsbackar, och har en vertikal stjärnan formade redskap i mitten för att göra justeringar. Tryck tänderna på stjärnan formade redskap nedåt för att dra åt de bakre bromsarna. Skjut själv justerdonstandhjulet uppåt för att lossa de bakre bromsarna.
6

Tryck bromstrumman tillbaka på bakbroms församling. Om bromstrumman inte kommer att gå på för hand, då de bakre bromsarna är för hårt, och själv-justering behöver lossa. Det idealiska läget för bakbromsarna är när skorna motstå trumman en aning. Om trumman bara glider på utan motstånd, då bromsarna är för lös.
7

Upprepa steg 2 till 6 för att slutföra den andra sidan av Mystique.
8

Installera de bakre hjulen endast när du har avslutat justera de bakre bromsarna och montera de bakre trummorna tillbaka till bilen. Sänk bilen och dra åt hjulmuttrarna mellan 95-100 pund fötter vridmoment, med en certifierad momentnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58427.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.