Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter den främre skivbromsklossar på en Hyundai Sonata

Hyundai Sonata debuterade på den amerikanska marknaden under 1989. Modellen omarbetades för årsmodellerna 1995, 1999, 2006, och igen för 2011. Ursprungligen en billig familj sedan har modellen utvecklats till en konkurrenskraftig fullfjädrad sedan medan det fortfarande är relativt billigt. Alla Sonatas är utrustade med skivbromsar fram, och medan utformningen varierar något samma serviceåtgärder gäller för alla modeller. Saker du behöver
Lug nut skiftnyckel
Jack
Pallbockar
skiftnycklar
Mallet
Wire krok eller bungee rep
Skruvmejslar
bromskolvens upprullningsdon
8 mm bult
bromsfett
Broms rengöringsvätska
Bromsskiva mikrometer
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på ett plant underlag. Aktivera parkeringsbromsen. Lossa hjulmuttrar lug ungefär ett halvt varv och sedan Palla upp fordonet. Stödja fordonet säkert på en pallbock. Helt ta bort muttrarna och dra av hjulet.
2

Ta bort de två bromsok styrbultar. Rulla bromsok fram och tillbaka ett par gånger för att tvinga bromsbeläggen isär något, lyft sedan bromsok bort skivan och häng den ur vägen på en tråd krok bungee rep. Var noga med att inte skada den flexibla broms slang.
3

Skjut bromsbelägg och shims ur bromsoket.
4

Skjut bromsok kolven tillbaka in cylindern med en kolv upprullare. Placera det vridbara sårhaken spindeln på kolvytan och metallplattan på den inre ytan av den yttre bromsok ramen. Dra åt spindeln för att tvinga kolven tillbaka in i cylinderloppet. Var noga med att inte skada tätningen kolven gummi.
5

Dra skivan från navet. Om svåra att ta bort, trär en 8 mm bult i hålet på skivan ansiktet, och dra åt skruven för att tvinga skivan från navet.
6

mäta tjockleken på bromsbeläggen pad. Butiken handboken anger en minsta bromsbeläggets 0,08 av en tum för årsmodell 2005 och tidigare, och 0,12 av en tum för årsmodell 2006 och senare. Om fodret tjocklek är mindre än angivet minimum, eller om beläggen är skadade eller ojämnt slitna, byt ut elektroderna.
7

mäta tjockleken på bromsskivan med en broms mikrometer på flera ställen runt skivan. Minsta tillåtna skivtjocklek är inpräglat i kanten av skivan. Om den uppmätta skivan tjocklek är lägre än det angivna minimum, eller om skivan är skev, spräckt, eller visar andra allvarliga skador sedan ersätta skivan. Mindre skador på skivan kan renoveras genom bearbetning vid en broms butik eller bildelar leverans butik. Följ stegen i omvänd ordning för att montera baka
8

. Rengör bromsok styrbultar med broms rengöring vätska och sedan frikostigt belägga dem med broms fett innan du sätter dem i bromsok fästen. Starta fordonet och testa bromsverkan. Byt hjul och sänka bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58343.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.