Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar en bakbroms i en 1995 Honda Civic DX

Den bakre Skivbromsanordning i din 1995 Honda Civic DX har ungefär samma utformning som det främre aggregatet. Således, installation av nya bakre bromsbelägg är ungefär som att installera nya främre kuddar utom för hur du hanterar bromsok kolv. Men även om du inte är bekant med den främre skivbromsanordningen, du fortfarande kan ersätta de slitna bakre trampdynor. Med känsla för detaljer och några verktyg, kan du återställa bromskraften till de bakre församlingarna i din Civic DX i ungefär en timme. Detta förfarande gäller bakre skivbroms modeller utrustade. Saker du behöver
Hand hävert pump
förslutningsbar behållare
Lug skiftnyckel
Ordet jack Sida 2 säkerhet står
Ratchet
Socket
Heavy tråddetaljer
Broms Cleaner Review Luddfria handdukar
Disc bromsbelägg smörjmedel
Disc bromskolvens Tool Review Silikonfett
Ny bromsvätska
Visa fler instruktioner
bort bromsklossarna

1

Öppna huven och leta reda på cylindern broms master. Detta är den enhet som monteras på brake booster, en trumliknande komponenten på förarens sida av motorrummet. Ta bort locket från huvudcylindern, som är på toppen av cylindern, och pumpa hälften bromsvätskan med en hand hävert pump i en förseglad behållare för senare återvinning.
2

Lossa muttrarna på båda bakhjulen med en rörtång.
3

Jack upp baksidan av din Honda Civic med en domkraft och stöd bilen med en pallbock under varje sida.

4

bort båda bakhjulen och starta ersättare bromsbelägg på en av bromsinsatser och lämna den andra som en visuell referens om du glömmer hur en viss komponent passar in i aggregatet.
5

Lossa och ta bort de två bromsok montering bultar från baksidan av bromsok med en spärr och uttag.
6

Arbete bromsoket utanför bromsok fästet och broms rotor och säkra bromsok till uppskov med grov tråd för att undvika skador på broms slangen ansluten till bromsoket.
7

Anteckna position och montering riktningen för varje komponent som du tar bort bromsbelägg, shims och broms pad trotjänare från bromsok fästet.
Installera nya bromsbelägg
8

Spray bromsok, fäste och rotoraggregat med broms delar renare. Torka församlingarna ren med luddfria handdukar.
9

Byt pad trotjänare och päls båda sidor av varje shim med skivbroms pad smörjmedel och bromsbeläggen montering ombord. Montera shimsen och bromsbelägg i läge.
10

Ställ bromsok kolven i bromsoket cylindern genom att vrida kolven medurs med en skiva bromskolvens verktyg. Kallelse position på baksidan av den inre bromsklossen så att man riktar utskärningen på bromsok kolv med bromsbelägg fliken.
11

Applicera silikonfett till gummistövel på bromsok kolven och försiktigt sänka bromsok kolv över bromsok fästet, rikta kolven utskärning med fliken på baksidan av det inre bromsbelägget.
12

Installera två bromsok montering bultar för hand och dra sedan åt skruvarna med Ratchet och uttag.
13

Montera nya bromsbelägg inställd på motsatt hjulanordning följa steg 5 från föregående avsnitt till Steg 5 i detta avsnitt.
14

tillbaka båda bakre hjulenheter och installera muttrarna. Sänk bilen och avsluta dra åt muttrarna med rörtång.
15

Lägg till ny bromsvätska i huvudcylindern för att få upp nivån till "FULL"-markeringen om det behövs, och byt locket.
16

Pump bromspedalen långsamt för att hjälpa plats de nya bromsbeläggen på bromsskivan. Kontrollera vätskenivån igen i huvudcylindern behållaren och tillsätt vid behov. Stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58718.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.