Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort Jeep Wrangler Bromsbelägg

Proceduren för att ta bort bromsbeläggen på en Jeep Wrangler har varit nästan oförändrad i år. Oavsett om du tar bort dynorna för att rengöra och smörja de främre bromsarna eller om du byter dynorna, kan du spara mycket pengar på arbetskostnader genom att göra projektet själv. Saker du behöver
Ordet jack
stödbenet (s) katalog Stoppkloss
1/2-tums enhet breaker bar
1/2-tums spärrnyckel
1/2 -tums enhet hylssats
1/2-tums enhet justerbart momentnyckel
Liten brytjärnet
Tvingfäste
Metal klädhängare
Silikon baserade broms smörjmedel
Acid borste

Visa fler instruktioner
1

Park Jeep Wrangler på en asfalterad plan yta. Dra åt parkeringsbromsen. Placera ett hjul chock bakom en av de bakre däcken.
2

Bryt muttrarna löst på vänster framhjul med bryta bar och en socket.
3 < p> Lyft vänster fjärdedel av Wrangler med domkraft och placera en pallbock under kontroll armen för att stödja Jeep. Ta bort muttrarna och hjul.
4

Placera små spett i den främre bromsok porthole och bänd utombordaren pad mot rotorn för att lindra spänningen från bromsok kolv. Bänd nog att lossa trycket och låta oket att röra sig fritt på bilderna
5

Lokalisera de två bromsok bultar (på baksidan av bromsok). Ta bort den övre först då den undre med Ratchet och en socket.
6

bort bromsoket. Dynorna är klippt till bromsoket. Böj klädhängare för att göra en provisorisk hängare och stödja bromsok till chassit på Wrangler så det inte dinglar från bromsen slang.
7

Avlägsna utombordaren pad först genom att bända klippen bort av utsidan okets hus. Om du återanvänder dynorna, vara noga med att inte böja klippen. Om du byter dynorna, böja klippen för att göra det lättare att ta bort.
8

Avlägsna den inre dynan genom att dra dess hårdvara klipp inifrån hålet i bromsok kolv.

9

Komprimera bromsok kolven i bromsoket huset tills det bottnar med en C-clamp om du byter dynorna. Rengör bromsok bron punkter där fästplattan av dynorna kontakta den och applicera ett lager av broms smörjmedel. Använd syran pensel och vara noga med att inte få smörjmedlet på ytan av rotorn.
10

att byta kuddar, vända processen. Upprepa stegen för den högra sidan om så önskas. Dra tappmuttem bultarna till 100 fot pounds när Wrangler är tillbaka på marken. Pumpa fotbromsen innan körning för att återställa det hydrauliska trycket tillbaka till den komprimerade bromsok kolvarna. Avlägsna hjulkloss.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57164.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.