Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur tar jag bort en Stuck Rotor från framaxeln på en 1996 Buick Century?

De främre rotorerna på 1996 Buick Century är "knock-off" rotorer, vilket innebär att de inte kräver avlägsnande eller pressning av hjullager för att ta bort dem. De är helt enkelt placeras på navet montering av axeln och när det blir dags att ta bort dem, är allt som behöver göras att ta bort bromsoket först. Men många regioner i Nordamerika som upplever dåligt väder kommer att hitta dessa typer av "knock-off" rotorer fastrostade /fastnat navenheten. Det finns en betydande skillnad att ta bort fastnat rotorerna om de blir ersatta eller bearbetas. Saker du behöver
Två hjul kilar
Däck järn
Jack
Jack står
Penetrerande smörjmedelsspray
3/8-tums Allen socket bit med spärrfunktion
Caliper hängare /tråd klädhängare
Skyddsglasögon Sida 2 - till 3-pound slägga (eller) katalog tredelade trumma /rotor borttagningsverktyg med socket eller skiftnyckel set
Visa fler instruktioner

1

Dra åt parkeringsbromsen på Buick Century och sedan placera hjulet kilar framför och bakom en av de bakre däckens.
2

bort navkapseln (s) och sedan lossa muttrarna på framhjulet (s) med ett däck järn.
3

Lyft-talet med en domkraft och stödja bilen på en pallbock placeras under främre ramen skenan. Upprepa detta för den andra sidan, om du tar bort båda rotorerna. Ta bort muttrarna och hjul (er).
4

Spray i mitten av navet till rotorn anliggningsyta frikostigt med penetrerande smörjmedel runt hela omkretsen.
5

Ta bort bromsok bultar med Ratchet och en 3/8-tums Allen socket bit. Ta bort bromsok och belägg montering och häng den främre spiralfjädern med en tjocklek hängare eller en tråd klädhängare böjd i form av ett S.
6

Sätt på skyddsglasögon och slå rotorn bakifrån med slägga om att ersätta den. Vrid rotorn 1/4 varv mellan varje slag. Om det behövs, vrid tändningsnyckeln ett halvt varv för att låsa ratten och vrid ratten hela vägen så att framsidan av rotorn skjuter utåt och gör det lättare att slå med hammaren. Fortsätt tills rotorn lossnar från navet.
7

Applicera den tredelade trumma /rotor borttagningsverktyg (om återanvändning rotorn) så hakarna på stiften sitter mot den inre sidan av rotorn och drivande hålet är mot navet. Dra åt hex-head av borrningen med Ratchet och uttag eller en skiftnyckel tills borttagningsverktyg bryter rotorn fri från navet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58696.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.