Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

1996 Camry Bromskloss Removal

Den 1996 Toyota Camry är utrustad med ett främre bromssystemet består av enstaka kolvs flytande bromsok, semi-metalliska bromsbelägg och nav-mindre rotorer. När du bromsar, bromsok pressa bromsbeläggen mot rotorerna och bromsa fordonet. Över tiden, dynorna, som är utformade för att bära, blir tunna och sköra. Ersättningsproceduren för bromsbelägg i 1996 Camry är liknande den på de flesta Toyota fordon, och den genomsnittliga hem mekaniker kommer att ta ungefär en timme att slutföra uppgiften. Saker du behöver
Stoppklossar
Ordet jack
Jack står
lug skiftnyckel skiftnyckel
satt
Tvingfäste
Klädhängare
dräneringskärlet
Brake delar renare
Visa fler instruktioner
1

kil stoppklossar mot bakhjulen och dra åt parkeringsbromsen ordentligt. Lossa muttrarna på framhjulen, ungefär ett varv, med hjälp av en rörtång. Höj framsidan av Camry, med användning av en domkraft placerad under den främre delramen. Placera domkraften under hjälpramen och sänk Toyota på läktaren.
2

Ta bort framhjulen, med rörtång, och placera hjulen och muttrar ur vägen. Placera drain pan under bromsok, på ena sidan av fordonet. Placera C-klämma så att kroppen av klämman är i kontakt med baksidan av bromsoket och chefen för den stora skruven på klämman trycker mot yttre bromsklossen.
3

Öppna luftningsskruven på toppen av bromsok, med hjälp av en 10-mm skiftnyckel och vrid Tvingfäste medurs för att komprimera bromsok kolven i bromsoket bostäder, vilket gör att vätskan att rinna ut genom luftningsskruven i tråget. Stäng luftningsskruven och ta bort C-klämman.
4

Ta bort de två 14-mm bultar som fäster bromsoket till bromsok fästet, med hjälp av en skiftnyckel. Lyft bromsok fram och bort bromsok fästet och häng den främre fjäderben, med en bit klädhängare. Ta bort de två 17-mm bultar som fäster bromsok fästet till styrspindeln med hjälp av en hylsa och spärrskaft. Lägga bort fästet, tillsammans med den slammerförhindrande hårdvara och gamla bromsbelägg
5

Skjut rotorn från navaggregatet -. Camry rotorn är utrustad med två 10-mm gängade hål i sin ansikte. Om rotorn sitter fast på navet skruv, plats två 10-mm skruvar i de två 10-mm hål och dra åt dem tills de tvingar rotorn från navet.
6

Har rotorn bearbetas vid en automatisk verkstad, eller byt ut den om den är lägre än minsta tjocklek specifikationer. Teknikern i butiken kommer att mäta dem innan de bearbetas, för att kontrollera att de är tillräckligt tjock för att maskinen.
7

Skjut nya eller nyligen-bearbetad rotorer på navet, och säkra dem på plats med en tappmuttem skruvas fast på en klack stud, för hand. Skruva fast bromsok fästet till styrspindeln och vridmoment på 17-mm bultar till 79 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel.
8

Installera de nya plattorna på bromsok fästet och anti-skallra hårdvara. Sätt tillbaka bromsok över nya kuddar och på bromsok fästet. Dra åt 14-mm bromsok bultar till 25 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel. Fyll cylindern broms master med färska DOT 3 bromsvätska tills nivån är på "Max" linje på behållaren.
9

tillbaka hjulen och sänk bilen från domkraften genom att lyfta bort det det står med domkraft och avlägsna läktaren innan du sänker domkraften. Dra åt muttrarna till 76 foot-pounds med momentnyckel.
10

Pump bromspedalen tills det är svårt att driva, att expandera bromsok. Polera de nya dynorna genom att köra bilen och i sex till 10 hållplatser från 30 mph till 0 mph, med 30 sekunder mellan varje stopp, för att förhindra broms buller.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59215.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.