Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Vad är några tecken som kan tyda på ett problem med ditt bromssystem?

En bilens bromsar är nödvändig för dess funktion och din säkerhet. Att veta vilka tecken tyder broms problem tidigt kan spara hundratals dollar, och kanske till och med rädda livet på dig och dina nära och kära. Det finns flera kännetecken som en bil kan vara med broms problem. Denna artikel kommer att hjälpa dig att identifiera några av dem. Pipig Bromsar

När dina bromsarna börjar avge ett högfrekvent vinande eller gnisslande ljud, är det troligt att din bil behöver reparationer. Det kan vara något så enkelt som bromsarna nöta, eller något mycket allvarligare. Vilket är varför det är viktigt att få det kontrolleras av en tekniker eller mekaniker.
Dra
p Om bilen börjar att dra åt ena eller andra sidan, kan detta tyda flera problem, bland annat en klibba bromsok, sliten skiva hårdvara, en dålig bromsslang, feljusterad bromsar eller lågt däcktryck. Var noga med att kontrollera dina däck. Om det är inte problemet, kan det vara viktigt att ta bilen till en mekaniker.
Skaka eller Vibration
p Om din bils rattstång eller bromsen mixtra eller själva bilen börjar skaka, detta kan vara ett tecken på ojämnt slitna broms rotorer eller trummor, och innebär att de måste bytas. Addera Bromsljus

Det kanske mest uppenbara indikation på en broms problem är bromsljuset. Om din bromsljus är på, ta bilen till en mekaniker omedelbart. Din bromsljus kan tyda på att dina bromsar är sårbara för misslyckande.
Låg mixtra
p Om din mixtra nästan nuddar golvet innan bromsarna sparka in, kan du ha en problem. Detta skulle kunna indikera något så små som behöver en broms justering, eller kan innebära att delar av ditt bromssystem misslyckas.
Hard mixtra

mixtra som är svår att Tryck ned kan tyda skadade bromsbelägg, power broms problem eller andra problem. Addera ABS Ljus

Om låsningsfria bromsar lyser, kan det innebära allt från låg bromsvätska vid sviktande komponent, och därmed kan indikera ett problem som är mycket mindre eller mycket allvarlig, eller någonstans däremellan. Lyckligtvis, styr ABS ljus bara din låsningsfria bromssystem. Även om ABS lampan lyser, kommer dina bromsar fungerar fortfarande.
Grab
p Om din bromsar grab, även med ljusa inslag, kan detta tyda på att något är löst i din bromssystemet. Det kan också betyda att du har något fett eller olja i dina bromsledningar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58559.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.