Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man läser vakuumgivare

vakuummetrar ger dig en realtid avläsning av din turbo prestanda. Också känd som en boost mätare, fungerar vakuummätaren genom att utnyttja den insugningsröret, vilket gör det möjligt att övervaka aktuell trycksättning av luftflödet in i motorn. Genom att korrekt läsa en vakuummätare, kan du lära dig mycket om aktiviteten på din turbo. Du kan också använda en vakuummätare att diagnostisera vissa problem med turbo systemet, t.ex. läckor laddtryck och spikar. Instruktioner
1

Starta bilen och låt motorn nå arbetstemperatur. När den gör det, observera avläsningen vakuummätaren på tomgång. Mätaren ska visa en konsekvent vakuumtryck, indikeras ofta på mätaren som ett negativt värde i förhållande till de positiva förstärkningsvärden. Detta beror på att turboladdaren inte producerar någon ökning på tomgång. Därför är trycket i insugningsröret på grund av det vakuum som skapas av kolvarna suger in luft.
2

Rev motorn på tomgång och observera förändringen i vakuumtryck. När du trycker på gasen, bör vakuummätaren nålen klättra snabbt mot de positiva boost värden. Emellertid kan nålen indikerar inte ett positivt laddtryck när varva med motorn på tomgång, eftersom avgaserna producerad volym kan vara otillräckliga för att buffra turboaggregatet.
3

Kontrollera om mätaren visar tecken på fluktuerande vakuum efter motorns varvtal har sjunkit tillbaka till sitt viloläge värde. Detta är en indikation på att det finns ett laddtryck läcka i turbo systemet. Om det inte finns några boost läcker närvarande kommer vakuumvärdet bosätta snabbt till ett konstant tryck sedan gasreglaget släpps.
4

Kör till en plats där det är säkert och lagligt att accelerera motorn vid full gas. Ha en passagerare rida med dig att observera avläsningen vakuummätaren medan du manövrera fordonet. Accelerera motorn till dess rpm redline så att turboaggregatet fullt spolar. Turboladdaren ska producera maximalt laddtryck när motorn når sin mid-varvtalsområde, varefter boost kommer sakta avta tills den når redline.
5

Notera eventuella tecken på laddtryck spik indikerade av vakuummätare. Boost spikar uppstår när överladdningstryck kortfattat stiger över det förinställda maximala uppsving värde. Boost spikes är vanligen orsakas av ett felaktigt installerade eller läckande boost controller. Alternativt kommer en funktionsstörning Membrandosa orsaka boost spikar. Detta inträffar när wastegate öppnar för långsamt för att dirigera den erforderliga mängden av avgasflödet runt turboaggregatet, och därmed orsakar turbo till spolen utöver dess förinställda boost värde.
6

Notera eventuella tecken på smygande laddtryck eftersom motorn närmar sig redline. Boost krypning kan uppstå när Membrandosa inte öppnas helt. Alternativt en wastegate som är för liten för att tillåta en adekvat flöde av avgaser för effektläget även kommer att orsaka ökad krypning. För att åtgärda problemet måste det maximala laddtryck sänkas, eller en större wastegate måste installeras på turboaggregatet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62254.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.