Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man använder en insexnyckel för att ta bort ett Bromsok

Vid byte av främre bromsbelägg på din bil, kanske du märker att du inte har skruvskallar på baksidan av bromsoket. Vissa fordon använder Allen stift huvudet bult att fästa bromsok till fordonet. Du kommer att behöva använda en insexnyckel för att ta bort denna typ av bromsok. För att stiften mer tillgängligt, kan du vrida ratten i motsatt riktning av bromsok du arbetar på. Detta kommer att peka på baksidan av bromsok mot den bakre delen av bilen och ge dig lite mer utrymme att arbeta. Saker du behöver
Ordet jack Sida 2 pallbockar
rörtång
insexnyckel ställa
Hammer
Visa fler instruktioner
1

Parkera bilen på plan mark och höja framför bilen med en domkraft tills framdäcken är sex inches från marken. Placera jack ställning under ramen av bilen på varje sida av ordet jack. Sänk domkraften precis tillräckligt för att fordonets vikt att vila på läktaren.
2

Ta bort muttrarna som håller fast däcket till framhjulet nav med en rörtång. Dra av däcket från hjulnavet och ställ den åt sidan.
3

Vrid tändningsnyckeln till "On" läge bara för att låsa rattstången. Vrid ratten hela vägen till höger om du arbetar på förarsidan bromsok, eller vrida ratten till vänster om du arbetar på passagerarsidan tjocklek. Vrid nyckeln till läge "Av" för att låsa ratten och ta ur nyckeln ur tändningslåset.
4

sitta framför oket och hitta de två stiften som håller fast bromsok till navet . Stiften har vanligtvis en gummistövel runt dem. De ligger bakom bromsok, en mot toppen och en mot botten. Tjockleken omger toppen av rotornavet och är där bromsbackarna montera.
5

Sätt insexnyckeln i varje stift huvudet och vrid stiften moturs. Lossa stiften hela vägen och dra dem bort från bromsoket. Peka på botten av bromsok med en hammare till JAR bromsok lös. Ta tag i bromsok och dra upp medan gunga bromsok fram och tillbaka för att ta bort bromsok från navet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57902.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.