Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar en broms slang

De gummislangar på bilens bromsledningar måste kontrolleras varje halvår eller så. Alla slangar som är torra, spruckna, läcker eller visar andra tecken på skador måste ändras för att förhindra förlust av vätska, och för att hålla luft från att komma in i bromssystemet. Du kommer oundvikligen att leda in luft i systemet när du ändrar några bromsslangar, så blöder bromsarna på varje bromsok du ändrar en slang på är avgörande. Saker du behöver
Jack standsLug wrenchFlare-nut wrenchCrescent wrenchBrake hoseSealing washersContainer w /broms fluidClear tube
Visa fler instruktioner
1

höja fordonet säkert på pallbockar och ta bort hjulet med hjälp av broms slang som ska ändras. Lossa muttrarna på hjulet innan fordonet kommer att göra bort hjulet lättare.
2

Lossa broms-line koppling från slangen vid konsolen med en flare-skiftnyckel. Ta tag i slangen med en skiftnyckel samtidigt skruva loss passande att undvika att vrida karmdelen. Ta bort klämman och sedan loss slangen från fästet.
3

Separat slangen från oket på slangens andra ände genom att ta bort inloppsfästet bulten. Kassera brickor som var med passande bult.
4

Anslut den nya broms slangen till bromsok med den ursprungliga passkruvarna med nya brickor (se till att du känner till rätt moment för bulten på din bil ). Dra slangen till fästet, vilket gör att den inte är vriden, och dra åt bulten slanghållare. Anslut montering bromsledningen, dra åt den för hand och avsluta den med skiftnyckel.
5

Lufta bromssystemet vid bromsoket. Lossa bromsok s avluftningsventilen och anslut en genomskinliga röret till det, att placera rörets andra änden i en behållare med bromsvätska. Har en assistent trycker på bromspedalen under några sekunder medan du sakta öppna ventilen för att rensa luften. Stäng ventilen och upprepa tills all luft är borta.
6

tillbaka hjulet och sänka bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57224.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.