Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter rotorn i en Honda Prelude

Rotorer, även känd som bromsskivor, behöver endast bytas ut om de blir slitna eller skev. Om rotorerna i din Honda Prelude inte kan beläggas, då är det dags att byta ut dem mot nya. Processen är ganska enkel och du kan göra det i ditt eget garage. Instruktioner
1

Få nya rotorer för din Honda Prelude. Vid byte av rotorer är det rekommenderat att du byter ut alla rotorer på en gång för att undvika ojämnt slitage.
2

Lufta bromsledningen från huvudcylindern med ungefär två tredjedelar för att förhindra spill. Stötta ditt fordon med domkrafter och pallbockar för att förhindra den från att rulla när man arbetar på rotorerna.
3

bort monterade däcket. Ta bort en av bromsok bultar och rotera bromsok. Ta bort fästet för bromsen linje, men inte koppla bort bromsledningen. Häng den fria bromsok med mekaniker tråd för att förhindra att anstränga bromsledningen.
4

Lossa fästskruvarna och ta bort den gamla rotorn. Vara noga med att rensa bort den oljiga beläggningen på den nya rotorn innan du byter den.
5

Installera den nya rotorn på navet. Byt rotorn fästskruvarna. Tryck tillbaka kolven in i cylindern väggen och sätta bromsok och bifogade bromsledningen på plats. Dra och vridmoment bromsok bultar.
6

Byt monterade däcket. Upprepa dessa steg för varje uppsättning av rotorer. Sedan sänker bilen, dra åt och dra åt muttrarna och fylla bromscylindern med ny bromsvätska. Väg testa din Honda Prelude att se till att installationen lyckades.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/56993.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.