Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man reparerar Subaru Bakbroms

De bakre bromsarna på de flesta Subraru fordon var trumma stil system tills bakre skivbromsar tillämpades på alla sena modeller. Båda stilarna kan ha vissa delar återuppstått istället för att bytas. Reparera antingen stil som regelbundet underhåll eller att ersätta en skadad del kan ta den genomsnittliga bakgård mekaniker ungefär en timme. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Ordet jack
stödbenet
rörtång
Skruvmejslar
Visa fler instruktioner
Bak Trummor
1

Lyft Subaru på bakhjulet genom att placera huvudet av domkraften under en rambalk och pumpa spaken tills hjulet är i luften. Placera en pallbock nära golvet jack ståndpunkt att stödja det. Avlägsna hjulet genom att vrida muttrarna moturs, och sedan dra hjulet från navet. Placera hjulet åt sidan.
2

Avlägsna trumman genom att vrida djurhållaren moturs, sedan dra trumman från bromsaggregatet. Inspektera aggregatet för läckor eller slitna material på hjulcylinder och skor broms, resp. Läckande hjulcylinder packningar kan orsaka en brist på tryck och kunde minska bromssystemet till den punkt där den inte kommer att stoppa bilen. Reparation innebär att ta bort de två bakre montera muttrar, dra hjulet cylinder kolv ut och byta packningarna på båda sidor.
3

bort bromsbackarna genom att frigöra de långa självjusterande fjädrar som hakar i toppen och botten av varje sko. De kan bändas bort med en skruvmejsel, ställ sedan åt sidan. Vrid den primära fjädern muttern i mitten av varje sko moturs och ta bort skon genom att dra den rakt bort från församlingen.
4

Byt skor och fjädrar, och dyka upp igen eller byt ut den yttre trumman i Omvänd ordning för demontering. Byt ut hjulet genom att vrida lug medurs nötter, i ett omväxlande mönster. Ta bort stödbenet och sänka bilen.
5

Gör om hela proceduren på motsatt bromsen.
Disk System
6

Lift bilen, tillämpa en pallbock och ta bort hjulet. Inspektera bromsok och rotor för skador eller skräp. Kolla efter läckage runt bromsok, och leta efter gropfrätning eller spår i rotorn ytan.
7

bort bromsoket genom att vrida de bakre fäste motsols bultar, sedan skjuta bromsok bildar rotorn. Dynorna kommer med bromsok och kan dras ut eller lossas med en skruvmejsel. Kontrollera bromsok kolvarna för läckor och sälskador, vilket kommer att kräva bromsok byte eller avancerade reparationer. Dra rotorn fri från navet, efter att vrida spindeln moturs och ta bort den, om tillämpligt. Rotorn kan återuppstått flera gånger tills materialet är för tunt för att vara säker, har det kontrolleras vid en delar butik för tjocklek. Om rotorn inte kan beläggas, använd en ny enhet.
8

tillbaka rotorn genom att trycka den över navet, och säkra spindelmuttern om det behövs. Placera nya dynor i bromsoket och skjut den över rotorn, låsa bakre montera muttrarna på plats. Sätt tillbaka hjulet genom att vrida muttrarna i moturs riktning, med ett alternerande mönster. Ta bort stödbenet och sänka bilen.
9

Upprepa hela proceduren på motsatt bromsen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57547.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.