Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur känner jag igen en defekt kompressor i en Lumina

Det finns två kategorier av luftkonditionering kompressor fel i en Chevrolet Lumina:? Elektriska och mekaniska. Innan du byter kompressorn, är det viktigt att genomföra flera tester i följd. Saker du behöver
mekaniker handverktyg
Jumper ledningar
testlampan
Manifold mätare inställd
sprayflaska med såpvatten
Visa fler instruktioner
1

Vrid luftkonditioneringen på. Lyssna på motorvarvtalet. Det bör öka något som kompressorn ingriper. Lyssna efter ljud från kompressorn. Om det är fel det kommer att göra en skallra och tickande ljud.
2

Kontrollera säkringen luftkonditioneringen. Om säkringen är bra, kolla reläet luftkonditioneringen i den elektriska panelen under huven. Byt reläet luftkonditioneringen med hornet relä för att se om reläet är defekt. Gör detta med motorn igång och luftkonditioneringen i läget "på" läge. Om kompressorn inte kommer på, testa "lågt tryck" switch placerad i sugledningen. Sug-linjen går från brandväggen till kompressorn. Det är den större av de två linjerna är anslutna till kompressorn. En två-tråds-switch med en svart plugg är belägen på denna slangpaket. Koppla ur växeln och bygel över kontakten. Om kompressorn kommer på, är köldmediet låg. Om kompressorn inte startar, testa anslutningen med ett test ljus och se till att det finns spänning. Om inte, finns det felaktiga ledningar för att reparera.
3

Testa kompressorkopplingen. Kopplingen är en elektromagnet. När den är spänningssatt det drar i kompressorns drivplattan. Koppla kompressorn och bifoga jumper kablar från bilbatteriet direkt till kontakten. Kopplingen ska dra kraftfullt i när strömmen slås på och släpper när strömmen bryts. Om kopplingen inte detta test, byt kompressorn.
4

Test kompressorn för stora inre skador. Kompressorn är en pump. Test av förmågan utgångstrycket hos pumpen kräver installation av en grenrör mätare. Ett grenrör mätare kan testa lågtryckssidan, eller inloppssidan, liksom det höga trycket, eller utloppssidan, på samma gång. Montera manometer till högtrycksanslutningen på högtrycksslangen, som är den mindre slangen fäst till kompressorn. Fäst lågtrycksslang till kopplingen på den stora kompressorn slangpaket. Den högt tryck läsning bör vara nära 200 pounds av trycket medan lågtryckssidan bör läsa nära 40 pounds av trycket.
5

Täthetskontroll kompressorns kontakt rördelar när systemet är fulladdat med köldmedium. Kompressorn slanghopsättningen installeras med tätningsringar för att säkerställa att det inte finns några läckor. Även dessa tätningar sällan misslyckas, spraya såpvatten över beslag och leta efter bubblor. Om det inte finns några bubblor, tätningarna är bra.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60690.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.