Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter generatorn på en 2003 Camry

generatorn på en Toyota Camry är ansvarig för att skapa den el som driver de elektriska komponenterna i bilen. Om det går ut, varje komponent så småningom kommer att misslyckas tills fordonet inte längre kan köra. Om du inte är säker på om det är batteriet eller generatorn som har misslyckats, ta bilen till en lokal Biltema, eftersom de flesta erbjuder gratis batteri och generator test. Lyckligtvis ersätta generatorn är en lätt uppgift och kan göras ganska enkelt hemma med enkla verktyg. Saker du behöver
stjärnskruvmejsel
obestämd nyckel satt
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Byte generator
Visa fler instruktioner
1

Lossa och ta bort slangen luftintag med en stjärnskruvmejsel. Dra undan och ur vägen så att du kan komma åt generatorn.
2

Koppla bort minuspolen från batteriet med hjälp av en skiftnyckel, sedan göra samma sak för den positiva polen. Koppla anslutningarna från generatorn. Använd dina händer för att koppla ur selen och en skiftnyckel för att ta bort de återstående anslutningarna.
3

unbolt låsmuttern på undersidan av generatorn med 3/8-tums Ratchet och uttag. Ta sedan bort svängbulten och justerskruven med spärrfunktion. Dra generatorn ur fordonet.
4

Placera ersättare generatorn i generatorns fäste, skjut remmen över generatorn. Sätt svängbulten in i generatorn vid toppen av motorn, sedan lägga svängbulten i på botten av generatorn. Dra åt dem båda på plats med hjälp av 3/8-tums Ratchet och uttag, och dra generatorn till höger för att sätta spänning på remmen. Montera låsmuttern med spärr när remmen är spänd.
5

tillbaka de elektriska anslutningarna på toppen av generatorn med hjälp av en skiftnyckel. Installera positiva därefter minuspolen på batteriet med hjälp av en skiftnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60288.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.