Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar frambromsarna på en 1996 Grand Prix

Den första Pontiac Grand Prix infördes 1962 som en hardtop, baserad på en Catalina ram. I 1996 års Pontiac Grand Prix producerades i fyra olika delmodeller, SE Coupe, SE Sedan, GT Sedan, och GTP Coupe. I 1996 års Grand Prix kom med fyra hjul skivbromsar på alla sub-modellerna. Ändra främre bromsarna på en 1996 Pontiac Grand Prix är en identisk process, oberoende av sub-modellen, eller motorns storlek. Saker du behöver
3/8-tums enhet ratchet och Hylsnyckelsats
nål näsa grepp versa, eller bromsok slangklämma
Nya bromsbelägg
Nya rotorer broms
Nya bromsok (höger och vänster) katalog 1 tub godkänd bromsok fett för skivbromsar
1 applikator borste (liten pensel) Review, en 2-ton eller större kapacitet jack Sida 2 pallbockar
Däck järn
2 - flaskor Dot 3 eller högre klass bromsvätskebehållare
Öppna skiftnycklar end (storlek 8 millimeter till 10 millimeter, eller 1/4-tums till 9/32-inch) katalog 1-aerosol kan bromsrengöringsmedel
2-bitar 80 grit sandpapper eller slipkloss
Små spett eller platt skruvmejsel
assistent eller andra person
Visa fler instruktioner
1

lyft framsidan i Grand Prix, med hjälp av en två-tons eller större kapacitet jack. Ställ pallbockar under båda främre nedre länkarmarna. Ta bort de två främre däck och fälgar, med ett däck järn.
2

Ta bort de två bromsok montering bultar från baksidan av bromsok, med en 3/8-tums enhet ratchet och uttag. Avlägsna bromsok ungefär halvvägs bort av rotorn, med hjälp av en liten brytjärnet eller platt skruvmejsel. In en liten brytjärnet eller platt skruvmejsel i det bakre av tjocklek, mellan bromsok kolv och rotorn. Tryck handtaget på spett eller skruvmejsel ut från bilen, för att komprimera kolven. Komprimering av bromsok kolv är viktigt för att underlätta bromsok bort. Ta bort bromsok helt från rotorn.
3

Placera ett par nål-nosed vice grepp eller ett bromsok slangklämma på gummi linje som leder från baksidan av bromsok på ramen bilen. Fastspänning slangen kommer att säkerställa minimal luft absorption i bromsledningarna hela varaktigheten av projektet.
4

Ta bort de två fästskruvarna på baksidan av bromsok fästet, med en 3/8-tums Ratchet och uttag. Ta bort bromsok fästet från fordonet. Ta bromsrotorn från fordonet.
5

bort bromsen linje från den bakre delen av gamla bromsok, med en 3/8-tums enhet ratchet och uttag. Montera bromsledningen på den bakre av den nya bromsok, och dra åt monteringsbulten mellan 40 och 50 fot-pounds vridmoment. Dra inte åt monteringsbulten, eller du riskerar att krossa tryckregleringsventilen på slutet av bromsledningen. Ställ den nya bromskaliperenheten på den nedre länkarmen, bakom bromsaggregatet. Låt inte bromsoket hänga fritt, eller du kunde riva raden gummi bromsen.
6

Knock de gamla bromsbeläggen lös från bromsok fästet. Sand framkanterna bromsok fästet med en ny bit av 80-slippapper, eller en 80-grit slipkloss. Ändamålet med slipning fästet är att ta bort alla av skräp och rost som kan hämma de nya bromsbeläggen eller den nya bromsok. Sand alla kontaktpunkter där dynorna möter bromsok fästet.
7

Applicera en lätt beläggning av godkända bromsok fett användning av en applikator pensel, på ytorna av bromsok fästet, där elektroderna vidröra fästet. Montera de nya bromsbeläggen i bromsoket fästet. Smörj fästplattan eller baksidan av varje bromskloss, med godkända bromsok fett och en applikator borste.
8

Installera den nya bromsen rotorn på hjulnavet. Kör en lug nut hand, på en klack stud. Detta kommer att hålla bromsen rotor på plats och inriktning, samtidigt som du installerar de återstående bromsdelarna.
9

Montera bromsok fästet på bromsen och dra åt bultarna mellan 90 och 100 foot-pounds av vridmoment. Använd en 3/8-tums enhet ratchet och uttag för att dra åt bultarna på plats.
10

Installera nya bromsok över nya kuddar och rotor montering. De nya bromsok komma komprimeras, för att inte införa luft i tjocklek, före installationen. Skjut bromsoket för hand, och dra bromsok bultarna mellan 60 och 70 foot-pounds av vridmoment.
11

Spray hela nya bromsaggregatet grundligt med aerosol bromsrengöringsmedel. Ändamålet med renare är att avlägsna överskott av bromsok fett, avrinning bromsvätska, och oljig fingeravtryck från rotorns ytor. Spraya både fram-och baksidan av hela enheten, tills du känner att du har tagit bort allt överflödigt fett och eventuellt bromsvätska. Avlägsna vice grepp eller bromsok klämma vid denna tid.
12

Upprepa steg 2 till 11 för att slutföra byte av bromsarna på den andra sidan av Grand Prix. Lämna bilen förhöjda när den andra sidan broms installationen är klar.
13

Bleed båda främre bromsoken noggrant för att avlägsna eventuella luftfickor som kan ha trängt in bromsledningar. Blödning bromsarna kommer att kräva en andra person att pumpa bromspedalen, medan du öppnar och stänger ventilen bromsen bleeder på baksidan av båda främre bromsok. Öppna bromsvätskebehållaren under huven, och lägga bromsvätska till bilen som nivån sjunker under avluftning.
14

Montera hjulen och sänk fordonet förrän du har blödde bromsarna fria från alla luftfickor i systemet. Dra åt hjulmuttrar lug mellan 95-110 fot-pounds av vridmoment.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58678.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.