Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man ändrar främre rotorerna på en 1998 Ford Expedition Four by Four

Ford Expedition broms rotorer kommer att skaka om det finns skevhet. Detta kan kännas som SUV "vinglar" när du bromsar. Mekanik kallar det "springa-ut." Ett annat sätt att skada rotorerna är genom att låta bromsen att bära alltför långt utöver den rekommenderade tjockleken. När de får utöver den punkten, nitarna börjar skära spår i rotorerna. Du kanske kan bearbeta ytan slät igen, men om spåren är för djupt, kommer rotorn att vara för tunn för att vara säker. Saker du behöver
Automobile jack
stoppklossar
Jack stå
rörtång
dräneringskärlet
vanlig skruvmejsel
Tänger
gummiklubba
Buntband
Metric Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Placera stoppklossar bakom bakdäcken i expeditionen.
2

Jack Expedition, använder bil-uttaget, och placera en pallbock nära fästpunkten. Höj stödbenet till ramen.
3

Avlägsna muttrarna, med rörtång, och ta bort hjulet från Ford. Ta bort bromsok, med en spärr och uttag. Säkra bromsok till staget, med hjälp av en tråd slips. Låt inte det att hänga löst, eller du kommer att skada bromsledningen.
4

Avlägsna fett locket från hjulet, med hjälp av skruvmejseln som en pry verktyg. Ta bort sprinten, med hjälp av en tång för att dra ut på axeln.
5

Ta bort låsmuttern, med rätt storlek skiftnyckel. Avlägsna spindeln muttern med skiftnyckel. Ta bort ringen lagerhållare, med skruvmejseln och dra hjulet hemtagningen axeln. Dra hjulet rotorn för hand.
6

Sätt den nya rotorn på hjulet församling. Montera hjullagret på axeln, följt av packboxen. Byt spindeln muttern och dra åt den med nyckeln. Montera låsmuttern och dra åt med en skiftnyckel. Placera en ny saxpinne genom kvarhållande hålet, och sprida isär den med tång. Tryck på fettet locket på hjulet med gummiklubba.
7

Byt hjulet på expeditionen, och dra åt muttrarna med rörtång. Ta stödbenet från under SUV, och sänk bilen till marken. Upprepa processen på nästa hjul.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58531.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.