Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur vill kolla bak trumbromsar

I gångna tider var trumma bromssystem den dominerande bromsteknologi i bilvärlden. Med tillkomsten av överlägsna skiva bromsteknik, tillsammans med tillhörande kraft-bromsteknik som behövs för att göra skivbromsar praktiskt, är trumbromsar nu funnit mestadels på bakhjulen av billigare fordon. Med tanke på att många hushåll håller en billig bil som en andra bil, innebär detta att trumbromsar fortfarande ofta påträffas, och DIY mekaniker kan dra nytta av att lära sig att kontrollera trumbromsar. Saker du behöver
hjulblock
Lug nut skiftnyckel
Jack
Jack står
skiftnycklar
Mallet
Skruvmejslar
Tänger
Bromstrumma mikrometer
fint graderad linjal
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på en fast och jämn yta. Sätt automatväxellådor i parken, och satte manuella växellådor i första eller backväxel. Koppla inte parkeringsbromsen. Säkert blockera framhjulen för att förhindra fordonets rörelse.
2

Lossa muttrarna på båda bakhjulen cirka ett varv vardera. Palla upp den bakre delen av fordonet, och ställa det säkert på pallbockar. Helt ta bort muttrarna och dra hjulen från båda sidor.
3

bort trummor från båda bakre bromsarna på ett sådant sätt att bromsen inte servas kan fungera som en visuell referens . För vissa bromskonstruktion, kan trumman dras direkt från navet. För andra konstruktioner, kan trumman vara fäst vid navenheten genom fästskruvar eller bultar. Om så är fallet, ta bort de kvarhållande fästanordningar innan du drar trumman off. Ibland trumman är säkrad med ett enda stort nav mutter som måste tas bort innan du tar bort trumman. Om trumman är beslagtagna, knacka yttre knuffar av trumman med en gummi-eller plasthammare för att lossa den. Ibland bromsbackarna kan trycka på insidan av trumman och förhindra dess avlägsnande. Om så är fallet, se till att parkeringsbromsen inte är aktiverad. Därefter leta efter en port på fästplattan med ett gummiskydd. Ta bort locket för att avslöja bromsen själv justerhjul. Nå inuti med en liten skruvmejsel och vrid själv justerare att släppa spänningen på bromsbackarna. Detta kommer att stödja skorna från trumman.
4

mäta tjockleken för beläggen på bromsbackarna med en fint-graderad linjal. Jämför mätningen till tillverkarens specificerade minsta tjocklek, som kan hittas i bilens verkstadshandbok eller eftermarknad reparation manual. Dessa kan oftast hittas på det lokala biblioteket. Kontrollera bromsbelägg sko för skador eller ojämnt slitage. Om beläggen är skadade eller utslitna de bör bytas ut.
5

Mät innerdiametern av bromstrummans i flera olika riktningar med bromstrumman mikrometer. Om trumman är rund kommer diametern vara densamma i alla riktningar. Jämför den uppmätta diametern till tillverkarens specificerade maximal diameter, som vanligtvis är inpräglat i metallen på utsidan av trumman. Kontrollera trumman för sprickor, djupa ställningar, eller andra skador. Om trummans diameter överskrider den tillåtna maximala, eller om trumman förstörs, bör den bytas ut. Minor trumma skador kan repareras genom att trumman bearbetas vid en Biltema.
6

Kontrollera allmäntillstånd bromsfjädrarna, self-justeringsmekanism, och bromscylindern. Byt ut delar vid behov.
7

ihop bromsen genom att följa stegen i omvänd ordning. Upprepa proceduren för bromsen på andra sidan av fordonet.
8

Sänk fordonet. Starta motorn och tryck försiktigt på bromspedalen några gånger för att förlänga cylindrarna. Prova några stopp i backen för att vara säker på att de själv-justerare korrekt inställda. Försiktigt testa bromsfunktionen före körning normalt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58618.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.