Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter skivbromsar bak på en Pontiac Grand Am

Liksom många andra motorstarka bilar får Pontiac Grand Am ha skivbromsar fram och bak. Skivbromsar ger effektivare bromskraft än trumbromsar. Om din Grand Am har skivbromsar bak, läs vidare för att lära sig att ersätta dem. Saker du behöver
spruta eller sug pistol
sluten behållare
Bil jack
4 Jack står
Momentnyckel
Mekanisk tråd
2 Inboard bromsbelägg Sida 2 Utombordare bromsbelägg
Bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

bort cirka två tredjedelar av bromsvätska från huvudcylindern för att förhindra spill. Använd en spruta eller sug pistol att suga bromsvätskan. Töm den i en godkänd sluten behållare och kassera den enligt din statens regler.
2

Höj Pontiac Grand Am från marken med en domkraft. Stödja fordonet på alla sidor med pallbockar. Håll barn och djur borta från bilen medan ersätter de bakre skivbromsar.
3

Lossa muttrarna med momentnyckel. Ta bort hjulen och ställ dem åt sidan uppåt för att förhindra skador.
4

Lossa bromsok från styrspindeln och hänga den från Grand Am: s ram med mekanisk wire. Tryck på den yttre kanten av det yttre bromsbelägget för att frigöra tapparna och avlägsna bromsbelägg från botten av bromsoket. Dra de inre bromsbelägg ur bromsoket.
5

Installera inombords bromsbelägget i bromsoket genom att engagera bromsbelägget vårens klipp på bromsok kolv. Fäst utombordaren bromsbelägg i slutet av bromsok genom att snäppa monterings plugg på plats.
6

Placera bromsoket på styrspindeln och placera den över rotorn. Byt bultar och hylsor vridmoment dem sedan till 23 fot eller pund.
7

Byt bakhjulen på Pontiac Grand Am. Sänk bilen till marken. Pumpa på bromspedalen som sittplats bromsbeläggen. Byt bromsvätska att ta upp det till rätt nivå.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57023.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.