Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar skivbromsar bak

Byta skivbromsar bak är egentligen en ganska enkel operation, beroende på vilken bil du ändrar dem på, och om du ändrar skivorna, liksom kuddar. De flesta aspekter av uppgiften är vanliga alla fordon. Kolla en särskild reparationshandbok för din bil och modell för mer specifika instruktioner. Saker du behöver
Jack och pallbockar
rörtång
Uttag eller Allen skiftnycklar
Bromsbelägg
Nya rotorer, om tillämpligt
Momentnyckel
Lagerfett
Wheel seal
Tvingfäste
Visa fler instruktioner
1 Kontrollera att parkeringsbromsen inte är satt, medan du arbetar med bakbromsarna.

Jack den bakre delen av fordonet, och fäst den på pallbockar. Ta bort muttrarna och bakhjulet, och ställ dem åt sidan. Använd trä eller stoppklossar för att fästa de främre däcken, så att de inte rullar, medan du arbetar på fordonet. På nyare bilar, se till att parkeringsbromsen inte är inställd. Annars blir det svårt att ta bort bromsok och den bakre skivan.
2 Bromsok vanligen hålls på plats av två bultar.

bort bromsoket. Vanligtvis finns det två bultar, som håller tjockleken på plats. Ofta dessa kräver en insexnyckel som skall avlägsnas. Försiktigt lyfter bromsok utanför skivan. Ta bort de gamla bromsbeläggen, och jämför dem med de nya, se till att du har köpt rätt kuddar. Om du bara byta kuddar, gå direkt till steg 4. Om du har rotorer vände, eller ersätter dem, gå vidare till steg 3.
3

Ta ut skivan. Det finns några olika typer, och demonteringsföljd skiljer. Kontrollera din manual för specifika riktningar. Det slip-off typ kommer glida av navet, eller kommer det att vara skruvat till navet och kan tas bort genom att lossa bultarna och glider den från spindeln. Helt enkelt ta bort skruvarna och skjut dessa off, ersätta dem med nya.

Hub monterade rotorer kräver att du tar bort navet. Ta av överfallet och sprinten. Med hjälp av en stor sockel, ta bort axelmuttern. Skjut navet från axeln, med omsorg för att fånga utanför lagret, när du tar bort den. Du kommer att behöva packa lagren, och byt lagertätning, om du ska byta nav /rotoraggregatet.

Byt navet på axeln, efter att rotorn har ändrats. Med hjälp av en momentnyckel, dra åt axelmuttern med tillverkarens specifikationer. Byt sprinten och lagerhuset.
4

Använd en C-klämma eller en press att skjuta bromsok kolvarna hela vägen tillbaka i bromsoket, för att göra plats för de nya bromsbelägg. Placera nya bromsbelägg i bromsoket, se till att all bromsen hårdvaran ersätts på samma sätt som det togs bort. Om så önskas, placera en anti-squeal koppar fett på baksidan av bromsbeläggen, innan du placerar dem i bromsoket. Placera bromsok tillbaka över bromsskivan, och fetta bromsok stiftet (slät och blank) del av bromssystemet bultar, innan du byter dem. Med hjälp av momentnyckel, dra åt bromsok bultar till tillverkarens specifikationer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58619.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.