Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Vad är ett motorblock?

En "blocket" är den största komponenten i en motor, oavsett om en stor eller liten förbränningsmotor. Det är kärnan bostäder som hela motormonteringen görs och är utrustad med den inre roterande och fram-och återgående delar som bildar den korta blocket, subaggregatet som alla delar är på plats. När motorn är helt monterad, är blocket svåra att identifiera. Historia

första arbetsdagen förbränningsmotor ritades i slutet av 1800-talet av Nicolas Otto. Motorer har blivit mycket lättare, kraftfullare och effektivare sedan dess.
Funktion

Syftet med ett block är att bilda den nedre delen av cylindern, där bränsle och luft exploderade på ett kontrollerat sätt och omvandlas till arbete. Blocket innehåller vevaxeln (roterande enheten) och vevstakar /kolvar (återgående montering)
Material

Motorblock -. Vanligen tillverkade av antingen gjutna järn eller aluminium - typiskt hälls i formar som smält metall. Formade gjutgods sedan bearbetas till slutliga dimensioner. I sällsynta fall, de är svarvade ur massivt stål eller billets aluminium.
Applications

förbränningsmotorer används på gräsklippare, bilar, motorcyklar, lokomotiv tåg, fartyg och även oljekällor (att köra olja och natur-gas pumpar).
Fun Fakta

Fjärrstyrda fordon såsom miniatyr flygplan, bilar och båtar har också motorer som har liknande komponenter till större motorer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60053.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.