Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur byter jag Harmonic Balancer på en 1984 Chev 350?

Den harmoniska balansblock är en cirkulär, viktat skiva bifogas (externt) till vevaxeln. Dess syfte är att motverka /kompensera eventuella interna harmoniska vibrationer från rotation av veven. Det är en tvådelad enhet - ett nav och en ring åtskilda av en gummi isolator - cirka 8-inches i diameter. På Chevy 350 motor, det ligger vid den nedre framsidan och har en rem-remskiva fäst vid den som driver motorns tillbehör. Ibland kan balancers misslyckas eller slits ut, vilket kräver sin ersättare. Saker du behöver
Balancer demontering och montering Tool Review Open-end eller boxwrench
Various motor skiftnycklar
Visa fler instruktioner
Balancer Borttagning
1

Ta bort kåpan kylfläkten för ökad arbetsutrymme. Vissa fordon med 350 motorn har mycket litet spelrum, så mer utrymme behövs. Ta bort eventuella tillbehör drivremmar drivs av balansaxel remskiva, och sedan bort hjulet.
2

Lås /förhindra motorn från att rotera eller välter. Använd antingen en positiv kolvstopp som skär i stället för ett tändstift, eller klämma en vicegrips justerbara tång för att överföringen flexplate.
3

Fäst balansblock borttagning på framsidan av skivan /vevaxeln och vrid centrumskruven så att den skruvas in eller mot vevaxeln. Detta drar balanserarens bort från vevaxeln.
4

Ställ in det nya balanseringsdon på nosen av vevaxeln. Använd inte en hammare för att tvinga det på. Balansblock är "presspassning" på vevaxeln. Sätt i installations verktyget in i gängorna på framsidan av veven. Med användning av en öppen ände eller skiftnyckel, vrid åtdragningsmuttern medurs för att trycka på balancer på vevaxeln. Den balancer måste pressas på veven så mycket som 1,5 inches - detta är en långsam process
5

Tryck balansaxel på tills det är antingen sitter mot nos radien (osedd, men. märks med "känsla") eller tills balansblock möjliggör korrekt trissa överensstämmer med andra tillbehör remskivorna (vattenpump, servostyrning, A /C. etc.).
6

tillbaka alla tillbehör drivremmar och kylaren fläktkåpa i omvänd ordning mot demonteringen. Ta bort den positiva kolvstopp eller vicegrips (används på flexplate baktill av motorn). Dubbelkolla alla remmar, kopplingar och anslutningar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61607.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.