Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar bromstrumman på en 2000 Dodge Grand Caravan

Bromstrummorna på baksidan av din 2000 Dodge Grand Caravan kan bära med användning. Värmeutveckling i bromsarna kan glasyr, förvränga eller spricka trumman. Om det händer, är byte av trumman är det enda sättet att åtgärda det. I de flesta fall kan du ta bort de bakre trummorna, ersätta dem med en ny uppsättning och lämna de befintliga skor på van. Ta en minut och inspektera bromsbackarna ordentligt när du har trummorna utanför van. Saker du behöver
rörtång
Jack
stödbenet
platt skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna på baksidan av din 2000 Dodge Grand Caravan med en rörtång. Ta inte bort dem från hjulbultarna.
2

Lyft baksidan av van med en domkraft och stödja den på en uppsättning pallbockar. Placera läktarna under den bakre fjädring, se till att de är säkra. Avlägsna muttrarna från hjulet dubbar och dra bort de bakre hjulen.
3

Kontrollera den bakre trumman där hjulbultar komma igenom för klämmorna. Dessa används under tillverkningsprocessen, och om de fortfarande är på din van, de måste tas bort. Bänd klippet från ratten stud med en platt skruvmejsel och kasta dem. De flesta fordon kommer att ha två clips på varje bromstrumman.
4

tag bromstrumman på ytterkanterna och dra den rakt ut hjulbultarna och bromsbelägg. Kassera den gamla trumman och skjut den nya trumman på plats, rikta in hålen i trumman med hjulbultarna. Tryck in trumman tills den sitter helt. Upprepa proceduren på motsatt sida av bilen.
5

Placera hjulet tillbaka på hjulbultar och installera muttrarna för hand. Höj baksidan av van med en domkraft och ta bort domkraften från under suspension. Sänk van till marken och dra åt muttrarna med en rörtång.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57897.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.