Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur att lufta Disc bromscylindrar

Luftning av bromssystemet är en viktig del av bromssystemet underhåll. De flesta människor tänker på bromsluftning som ett sätt att ta bort luft från Bromshydraulik om bromspedalen känns mjuk, men inte alla förstår att blöda bromsarna varje år eller så också kommer att ta bort slitande föroreningar och vatten-förorenad bromsvätska ur systemet. Detta i sin tur kommer att förlänga livslängden på huvudcylindern och bromscylindrar och samtidigt bidra till optimal bromsprestanda. Blödning bromsarna är en relativt enkel procedur som fordonsägare enkelt kan göra själv. Saker du behöver
Lug nut skiftnyckel
Vehicle jack
Safety står
Penetrerande olja
Box skiftnyckel
Clear vinyl slang
Bromsvätska
Container
Turkiet Baster
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på fast och jämn mark. Sätt transmissionen i parken, eller om det är en manuell växellåda lägga den i första eller backväxel. Aktivera parkeringsbromsen. Lossa muttrarna på hjulet på den bakre passagerarsidan om ett helt varv vardera. Palla upp hörnet av fordonet och stöder det säkert på en säkerhets-stativ. Komplett bort hjulet.
2

Lokalisera luftningspluggen. Detta är en liten bult med en nippel i mitten, och det är normalt placerad på baksidan av en trumbroms, eller ryggen eller toppen av en skivbromscaliper.
3

Spray bleeder kontakten med penetrerande olja och tillåta minst 15 minuter för oljan att arbeta i rost på kontakten gängorna. Försiktigt försöka lossa pluggen något med en box-nyckel. Tvinga inte i kontakten, eller skador på kontakten kan leda. Om kontakten fortfarande grep sedan använda inträngande olja och låt det sitta en längre tid innan du försöker igen. Applicera inte värme för att lossa den.
4

Lämna rutan-end skiftnyckel på kontakten och glida en längd av genomskinliga slangen över pluggnippel. Sätt den andra änden av röret i en behållare som delvis är fylld med bromsvätska. Var noga slutet är nedsänkt i bromsvätskan.
5

Leta bromsvätskebehållaren. Detta är vanligtvis ett semi-transparent plast container placerad nära den bakre delen av motorrummet på förarsidan. Ta av locket på behållaren och tömma behållaren vätskan med hjälp av en kalkon baster. Släng den gamla vätskan i enlighet med lokala föreskrifter. Fyll behållaren med ny bromsvätska som överensstämmer med fordonstillverkarens specifikationer. Byt tanklocket.
6

Öppna luftningspluggen långsamt tills du ser bromsvätska bara börjar rinna ut genom röret. Öppna inte pluggen för mycket, eller luft kan strömma baklänges in i bromsledningen. Starta bilen och försiktigt trycka ned bromspedalen ett par gånger för att tvinga bromsvätska tillsammans med någon luft och föroreningar ut genom luftningspluggen. Stäng luftningspluggen noga med att inte dra eller klippa bort kontakten från bromsen. Fylla på nivån i bromsvätskebehållaren med ny vätska och upprepa avluftningen tills ny vätska kommer ut ur kontakten.
7

Dra åt luftningspluggen, återigen noga med att inte skada kontakten eller skjuvning av den. Byt ut hjulet och sänka bilen. Upprepa hela proceduren på den bakre förarsidan broms, följt av passagerarsidan broms, och slutligen den främre förarsidan broms. Justera bromsvätskenivån till märket FULL på reservoaren, och testa bromsfunktionen innan du kör fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58587.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.