Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort de bakre trumbromsar Från en Toyota Tacoma

Bakre trumbromsar på en Toyota Tacoma är mer komplicerat att ta bort än är de främre bromsarna. Ditt minne för detaljer, hand fingerfärdighet och samordning kommer alla att testas när du försöker ta bort de bakre trumbromsar. Med vissa specialfärger verktyg bak broms kommer att hjälpa, men endast marginellt. När du försöker det, är det rekommenderat att du tar bort både trummor och lämnar en sida tillsammans om du aldrig har utfört en bakre jobb trumbroms innan. På så sätt kan du alltid använda det andra hjulet som en referenspunkt när du tar bort de bakre trumbromsar från din Toyota Tacoma. Saker du behöver
Golv jackTwo pallbockar Wheel chock1/2-inch enhet bryter bar1/2-inch enheten metrisk socket set (10 till 21 mm) 1/2-tums enhet ratchetHammerFlathead screwdriverBrake sko spärrfjädern toolBrake våren pliersTwo 8 -mm bredd av 1,25 mm gängstigning boltsWD-40
Visa fler instruktioner
Hur man ta bort den bakre trumbromsar Från en Toyota Tacoma
1

Park Toyota Tacoma på en nivå belagd eller betongyta.
2

Placera ett hjul chock framför ett av framdäcken.
3

Bryt muttrarna löst på både bak hjul med bryta bar och en 21-mm hylsa.
4

Lyft bakaxeln på ena sidan av Tacoma och placera en pallbock under bakaxeln på den sidan. Upprepa detta steg för den andra sidan så att bakaxeln är upphängd.
5

Ta bort muttrarna och båda däck.
6

Strike platta navsida av trumman nära kanten för att lossa den från navet. Om det är envis, spraya lite WD-40 i de små skruvhålen ligger nära navet. Tråd i två 8 med 1,25 mm bultar och dra åt dem växelvis med spärr och ett uttag för att dra trumman från navet.
7

Avlägsna trumman och ta bort skruvarna. Ta den andra trumman på samma sätt.
8

Starta för att ta bort den vänstra sidan bromsar först. Använda tång bromsfjäder, ta bort den övre returfjädern förbinder de båda skorna tillsammans.
9

Ta bort den bakre skon (mot baksidan av Tacoma). Håll ner fjädern genom att hålla huvudet på tappen på baksidan av fästplattan med ett finger. Använd bromsskon hållarfjädern verktyg för att vrida fjädern fri från den nedhållande pin. Ta skon och ankaret fjädern nedtill.
10

Ta bort den främre skon håll våren på samma sätt. Koppla bort kabeln parkeringsbromsen från vinkelhävstången. Ta bort E-clip, den automatiska justerdonsarmen. Sprid och ta bort C-brickan med skruvmejsel, och ta bort spaken från skon.
11

Ta bort den främre skon med strut intakt.
12

Koppla den andra kabeln parkeringsbromsen.
13

Koppla justerdonsarmen våren och ta bort en inställning mellan skon.
14

att byta, i omvänd ordning. Håll höger intakt för att hjälpa dig att bromsa och hårdvara tillbaka på samma sätt som de togs bort.
15

Upprepa proceduren för höger sida, med vänster som referens.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57113.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.