Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur byta ut den bakre rotorer på en Dodge 2500

De bakre broms rotorer är inte svårt att byta på Dodge 2500. Du kan ändra dem direkt i din uppfart stället för att betala en reparation garage för att göra reparationen. De bakre broms rotorer använder friktion och hydraulik för att stoppa lastbilen. När du trampar på bromspedalen, rinner vätska genom bromsledningarna till bromsok. De bromsok tvinga ut en kolv och pressa rotorerna mellan bromsbeläggen att bromsa och stoppa Dodge. Saker du behöver
Automobile jack
Stoppklossar
rörtång
Jack stå
Hylsnyckelsats
Buntband
Tänger
Visa fler instruktioner

1

Park Dodge på en plan yta, slå av tändningen och placera stoppklossar framför framhjulen. Lossa muttrarna på bakhjulen med rörtång, vrida moturs. Höj lastbilen upp med bil uttaget. Placera en pallbock under lastbilen nära fästpunkten och höja den till ramen.
2

Ta hjulets muttrarna använder rörtång. Ta bort bromsoket med hjälp av en hylsa och spärrskaft. Tvinga tillbaka kolven insidan av bromsok del sätt med hjälp av C-klämman. Stäng käftarna på klämman med baksidan av bromsok och bromsbelägg insidan av käftarna och vrida klämman stängd. Säkra bromsoket till stötdämparen med en tråd slips.
3

Drag av rotorn från ratten montering och sätt i den nya på. Klipp kabeln lina med hjälp av tång och takt bromsoket i fästet. Dra åt bultarna med hylsa och spärrskaft. Byt ut hjulet på bilen och dra åt muttrarna med rörtång. Upprepa proceduren på den andra bakhjulet.
4

bort stödbenet från under Dodge efter att höja domkraften till fordonet. Sänk bilen till marken. Dra åt muttrarna på båda bakhjulen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58558.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.