Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter bromsoken på en RAM 2500

Dodge Ram 2500 har bromsok på alla fyra hjulen, och någon av dessa bromsok kan behöva bytas ut. Om ett bromsok är skadat, kan det påverka bromsbelägg inom det och behöver bytas ut. Detta är inte den lättaste operationen, och professionell hjälp rekommenderas. Tänk på att Dodge Ram 2500 är en stor lastbil. Saker du behöver
Jack står
rörtång
Hylsnyckel
Gummiplugg
Bromsok
Tätningsbrickor
genomskinligt plaströr
Bromsvätska
Visa mer instruktioner
1

Lyft rätt ände av trucken på pallbockar, blockera hjulen på den andra änden och ta bort hjulet för bromsok du behöver. Det bidrar till att lossa muttrarna innan du lyfter trucken.
2

Avlägsna banjobult ansluter bromsslangen till bromsoket så att du kan koppla loss slangen. Anslut slangen med gummi för att förhindra att vätska läcker ut och föroreningar från att komma in. Kasta de tätningsbrickorna som fanns på bromsen slangkoppling.
3

Ta bort de två fästbultarna som håller bromsok och ta bort bromsoket från sitt fäste. Det kan ta lite kraft för att lossa bromsoket.
4

Installera nya bromsok på plats på sin monteringsfäste och montera bultar. Anslut bromsen slangen till bromsok med banjo bult, kom ihåg att dra ur slangen först och använda nya tätningsbrickorna på båda sidor av broms slanganslutning
5

Lufta bromssystemet av luft;. Dig ska bara behöva göra detta på ett bromsok. Anslut en tydlig slang till bromsok s avluftningsventilen och sätt rörets andra änden i en behållare med fluid. Har en annan person trycker på bromspedalen när du öppnar avluftningsventilen tills vätskan rinner rent ut röret med ingen luft. Fyll på bromsvätska i huvudcylindern som behövs.
6

tillbaka hjulet och sänk trucken. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57437.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.