Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort broms rotorer från en 2003 Toyota Corolla

Toyota rekommenderar att ha dina rotorer slipas varje gång du byter ut bromsbeläggen på 2003 Corolla. De flesta verkstäder tar ut mindre att slipa rotorerna när de är utanför bilen, vilket ger dig ett incitament för att ta bort dem. Men då rotorerna blir för tunn, bör de inte vara marken utan i stället ersätts. Tunna rotorer tenderar att överhettas eller tom rippel, vilket gör bilen till shimmy och skaka när du bromsar. Saker du behöver
Skruvmejsel
rörtång
Bil jack
Hylsnyckelsats
Wire
Tänger
Wrench
kanallåset tänger
Rags

Visa fler instruktioner
1

bort navkapseln med fingrarna eller en skruvmejsel. Lossa muttrarna något med en rörtång. Lyft hjulet från marken med en domkraft. Ta bort muttrarna och hjulet.
2

Ta bort de två skruvarna på baksidan av bromsoket med en hylsnyckel. Ta bort bromsoket och stötta det ur vägen bakom skivan brake.It kommer fortfarande vara fäst vid den flexibla bromsledningen.
3

Skjut bromsbackar ur bromsen mount med fingrarna, försiktigt så att inte få olja eller fett på dem. Ta bort de två bultarna på baksidan av bromsens mount. Ta bromsen montera och ställ den åt sidan med sina skruvar.
4

Ta bort sprinten från axeln genom att böja det rakt med en skruvmejsel, och sedan dra ut den med tång. Skjut muttern täcker upp av axeln. Flytta den stora muttern under locket med en skiftnyckel eller kanal tänger lås.
5

Drag av rotorn från den axel, var noga med att fånga hjullagren. Torka av fett från lagren. Rengör insidan av rotorn med en trasa.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57917.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.