Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur att justera bromsarna på en Peterbilt

Mest alla Peterbilt göra och modell lastbilar är utrustade med justerbara bromsnycklar. De bromsregulatorer är de viktigaste komponenterna som komprimerar och dra bromsbackarna från bromstrumman. När luft appliceras på bromsarna, komprimerar bromsjusteraren bromsbackarna till bromstrumman. När luften släpps ur luftbromsar, bromsbackarna dras från bromstrumman. Överdriven användning kan leda till bromsbackarna att bära ner och komma ut ur justering. Bromsbackarna kommer då behöva justeras för att hålla bromsarna fungerar. Saker du behöver
Stoppklossar
1/2-tums spärrnyckel
1/2-tums enhet socket uppsättning
Ficklampa
Visa fler instruktioner
1

Dra Peterbilt lastbil på en plan yta och tillämpa luftbromsar. Placera stoppklossar i fram-och baksidan av båda bakhjulen. Släpp luftbromsar.
2

glider under den bakre delen av Peterbilt lastbil och lokalisera de två bromsjusterare som är monterade på bakaxeln. Varje bromsregulator har en justering bult på baksidan. Placera en spärr och en hylsa på justeringsbulten på förarsidan bak bromsjusteraren. Tryck in huvudet av spärr för att frigöra låsningen våren. Vrid justeringsskruven medsols ett helt varv. Shine ficklampan genom baksidan av hjulnavet för att se om bromsen komprimera mot bromstrumman. Om inte, vrid justeringsskruven moturs för att komprimera bromsbackarna till bromstrumman.
3

Fortsätt att vrida justeringsbulten i den riktning som komprimerar bromsbackarna till ytan av bromstrumman. En gång att justeringsbulten slutar svarvning, lysa ficklampan genom baksidan av hjulnavet igen för att säkerställa att bromsbackarna helt är komprimerade för att ytan på bromstrumman. Vrid justeringsskruven i motsatt riktning en fjärdedel till hälften av ett varv för att positionera bromsbackarna till rätt avstånd från ytan av bromstrumman.
4

Dra runt motorn upp och Låt lufttrycket byggs upp till mellan 80 psi och 120 psi Applicera luftbromsar i ca tio sekunder och släpp sedan luftbromsar. Skjut tillbaka under den bakre delen av lastbilen och lysa med ficklampan genom baksidan av hjulnavet så att bromsbackarna har legat på rätt position från ytan av bromstrumman.
5

Move till passagerarsidan bak bromsregulatorn och upprepa samma procedur som beskrivs ovan för att justera Peterbilt lastbil bromsar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59142.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.