Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter en Steering Rack

Moderna bilar har många fördelar jämfört med äldre modeller, inklusive tillägg av styrväxel. Inte bara är det lättare att justera, men det ger också bättre styrrespons. Ibland styrande rack går ut för en eller annan anledning, men de är inte så svårt att byta. Här kommer vi att gå igenom stegen för att byta en styrväxel på en 2001 GMC Sierra. Saker du behöver
3/8-tums Ratchet och uttag
1/2-tums Ratchet och uttag
Bromskrets skiftnyckel set
Styrservoolja
Gummiklubba
Wrench set
Jack
Jack står
Visa fler instruktioner
1

Jack upp fordonets front och placera den på pallbockar. Se till att bilen är säker innan du kryper under den. Också se till att hjulen är raka och att ratten är spärrad.
2

skruva isär slips länkhuvuden från Styrspindlar med en skiftnyckel. Se till att ändarna är ur knogarna.
3

Ta av korken från styrservoolja.
4

Lossa servostyrningen anslutna ledningar till racket med skiftnycklar bromsledningen. Dessa linjer är under press, så knäcka raderna först innan du går med fullt genomlopp. När de inte är under tryck längre, lossa dem helt.
5

skruva isär styrväxel från kolonnen.
6

unbolt racket från ramen och samtidigt stödja det med en hand eller en extra uppsättning pallbockar. När det är löst, ta bort den från bilen.
7

Ominstallera i omvänd ordning. Var noga med att centrera den nya rack tur att vända innan det installeras så att du inte förlorar vändradie på ena sidan.
8

Lås ratten med bilen i luften, och vrid hjulen från att låsa 10 gånger. Detta kommer att hjälpa till att arbeta luften ur servostyrningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59927.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.