Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter 2002 Intrepid O2 Sensorer

På en 2002 Dodge Intrepid, det finns två O2 sensorer - även känd som syre sensorer - placerade på avgassidan, bredvid transmissionen. Dessa sensorer hjälpa berätta för datorn hur att fördela bränslet och gnista till motorn, och se till att den fungerar. När en sensor går dåligt, måste den bytas ut, annars bil kommer att köra dåligt och gas körsträcka kan lida i processen. Saker du behöver
Jack
Jack står
Syresensor socket
3/8-tums Ratchet
Anti-sieze förening
ersätter syresensor
Visa mer Instruktioner
1

höja fordonet upp i luften med hjälp av domkraft och fäst den på pallbockar. Dubbelkolla att fordonet är säker innan du kryper under den. Lokalisera de två syresensorerna på avgassidan, som är det enda på avgassidan med en elektrisk anslutning som leder in i det.
2

Koppla syresensorn från selen använder händerna för att separera klippen. Sedan skruva isär sensorn från avgaserna med hjälp av uttaget syresensor och 3/8-tums Ratchet.
3

Applicera anti-sieze förening på gängorna för att ersätta sensorn, men se till att att inte placera den på änden av sensorn, annars kan du foul det innan det någonsin installerat. Skruva fast sensorn i avgaserna med 3/8-tums Ratchet och lambdasond uttaget, sedan tillbaka ledningar med händerna.
4

Upprepa steg 1 till 3 för resterande O2-sensor på avgassidan . Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60216.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.