Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter broms rotorer på en BMW 323I

BMW 323I s bromsskivor slits precis som rotorer på någon annan bil. Om rotorer blir för tunn, måste du ersätta dem. Den minsta säkra tjocklek av rotorerna är 17,4 mm. Du kan mäta tjockleken med en vanlig måttband. Du kan även uppleva skador från bromsbeläggen, såsom spårstickning i ytan av rotorn. De flesta mekaniker ersätter rotorerna vid byte av bromsar, men det kan finnas andra tillfällen då du behöver ändra rotorerna. Saker du behöver
Automobile jack
stoppklossar
Jack stå
rörtång
gummiklubba
Buntband
Metric Hylsnyckelsats
6mm
sexkantshål
Visa fler instruktioner
1

Placera stoppklossar bakom bakhjulen och lyfter bilen med bilen uttaget. Placera en pallbock under fordonet nära fästpunkten och lyfta upp det till ramen på bilen.
2

bort hjulet, med rörtång för att ta bort muttrarna. Om du bilen har bromsslitaget sensorer, koppla bort dem från oket genom att dra ur kabeln.
3

bort bromsoket med hjälp av en hylsa och spärrskaft. De kvarhållande bultarna kan vara svårt att bryta sig loss. Ta bort bromsok fästet med hylsa och spärrskaft.
4

bort den speciella försänkta hex fäste från skuldran av rotorn med 6mm sexkantshål och ratchet. Om det inte finns korrosion, spraya penetrerande olja och låt den suga in Drag av rotorn från i hjulet. Om det inte lossnar lätt, slog den flera gånger med gummiklubba tills den lossnar.
5

Sätt den nya rotorn på hjulet. Installera hex fäste med 6mm sexkantshål och en spärrfunktion.
6

Sätt bromsok fäste på hjulet församling. Dra åt bultarna med hylsa och spärrskaft. Placera bromsok i fästet. Dra fast bultarna med hylsa och spärrskaft. Återanslut indikatorn bromsslitaget om du tog en utanför. Anslut den till bromsoket.
7

Sätt tillbaka hjulet på bilen. Dra åt hjulmuttrarna med rörtång. Avlägsna stödbenet från under bilen. Sänk bilen tillbaka till marken. Upprepa processen på nästa hjul.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58459.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.