Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter en bakbroms Rotor på en 1996 Explorer

Om du har märkt spårmärken eller framträdande slitage på broms rotor, kan det vara att byta ut den. Skrikande bromsar eller en mjuk respons när man trycker på bromspedalen är andra ledtrådar som ersättning kan vara i ordning. Byte av rotorerna på de bakre bromsarna på en 1996 Ford Explorer är en uppgift som den genomsnittliga ägaren kan utföra. Det är relativt enkelt och tar bara rätt verktyg och lite armbåge fett. Saker du behöver
Filtrerad ansiktsmask och skyddsglasögon
Bil jack
Jack står
Tvingfäste
Socket och skiftnyckel set
Skiftnyckel
Gummiklubba

Visa fler instruktioner
1

Sätt på en filtrerad ansiktsmask och skyddsglasögon innan du börjar att fungera på din bromsar, eftersom bromskloss damm kan innehålla små mängder av asbest.
2

Jack upp den bakre änden av din 1996 Ford Explorer, placera den på pallbockar och ta bort hjulet. Inspektera rotorn för spårmärken eller förhärskande slitage att bekräfta det verkligen behöver ersätta.
3

Ta bort det bakre bromsoket genom att lossa och ta bort bultarna med en hylsnyckel. Lyft bromsok försiktigt från bromsok fästet, betala extra uppmärksamhet för att undvika skador på bromsvätska linjen.
4

bort bromsklossarna och hårdvara. Lossa och ta bort de bakre bromsok bultar med en hylsnyckel eller annat lämpligt verktyg. Ta bort bromsok fästet försiktigt från fordonet.
5

Lossa fästskruven från skivan monteringshål och knacka rotorn med en gummiklubba för att frigöra eventuell rost uppbyggd mellan det och lagemav. Lyft rotorn bort från fordonet med båda händerna och var försiktig så du inte tappar den. Om rotorn är mycket rostig, vrid och dra samtidigt samtidigt som mer kraft.
6

Rengör anliggningsytan på hjulnavet och placera den nya rotorn på plats. Rekonstruera bromssystemet i omvänd ordning. Sätt tillbaka hjulet och kontrollera att rotorn på motsatt sida (ofta bromssystem bär ganska jämnt).

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58458.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.