Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter de främre rotorerna på en Volvo

Volvo är ett svenskt företag som har gjort kraftigt byggd bilar tåla ett hårt klimat sedan 1927. Den främre kylargrill på de tidiga bilarna kom med ett diagonalt band över sitt ansikte, en styling cue som Volvo använder fortfarande med 2010. Volvo först monterade skivbromsar på framsidan av sina bilar i början av 1960-talet. Skivan bromsrotor snurrar med framhjulen. När bromspedalen trampas ner, pressar en tjocklek bromsbelägg mot rotorn, bromsa eller stoppa bilen. Över tiden kommer rotorerna slitage och utbyte kommer att bli nödvändigt. Saker du behöver
hydraulisk domkraft
(2) Jack står
rörtång
13 mm skiftnyckel
(2) bungee stubin
10 mm sexkantsnyckel
Philips skruvmejsel
Hammer
frambroms rotorer
Visa fler instruktioner
1

Parkera bilen på ett plant underlag och aktivera parkeringsbromsen. Höj fordonets front med en hydraulisk domkraft så att hjulen är upplyfta från marken och placera en pallbock under varje suspension lägre länkarm. Sänk hydrauliska domkraft och ta bort den.
2

Ta bort framhjulen genom att lossa och ta bort muttrarna i ett moturs med en rörtång. Ställ hjulen och nötter åt sidan.
3

Ta bort de två bromsok fästbultarna med en 13 mm skiftnyckel i ett moturs och ställ dem åt sidan. Skjut tjocklek av av bromsrotorn och hänga den ur vägen med ett gummiband. Var försiktig så att inte stressa eller Vik det flexibla broms slang som fortfarande kommer att knytas till bromsoket. Upprepa detta steg för både höger och vänster sida.
4

bort bromsok fäste genom att backa ut de två som håller bultarna med en 10 mm sexkantsnyckel i ett moturs. Ställ bultarna och bromsok fästet åt sidan. Tillbaka ut rotorn innehav skruven på framsidan av rotorn med en Philips-skruvmejsel i en moturs. Skjut rotorn off av främre navet. Rap rotorn med en hammare för att lossa om den är envis. Upprepa detta steg för både höger och vänster sida.
5

Skjut en ny rotor på den främre navet, rada upp hålen i rotorn med hjulbultarna. Byt ut fästskruv med en Philips skruvmejsel i medurs riktning. Sätt tillbaka bromsok fäste genom att vrida i innehavet bultarna med en 10 mm sexkantsnyckel i medurs riktning.

Avlägsna bungee rep och skjut bromsoket över rotorn och fäst den på fästet genom att vrida i innehavet bultarna med en 13 mm skiftnyckel i medurs riktning. Upprepa detta steg för både höger och vänster sida.
6

Installera framhjulen tillbaka på hubbar och tråd muttrarna på monteringsbultarna med avsmalnande sidan inåt. Snug muttrarna med rörtång i medurs riktning.

Höj framför bilen med den hydrauliska domkraften och ta bort domkraften. Sänk hydrauliska domkraften långsamt att ta bilen till marken. Ta bort hydraulisk domkraft. Dra åt muttrarna med en rörtång i medurs riktning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57591.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.