Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur installerar jag bromsar på en 2000 Dodge Neon?

De 2000 Dodge Neon levereras som standard med en 2,0-liters, 132 hästkrafter, rak fyrcylindrig motor. Det kommer också som standard med front, ventilerade skivbromsar. Bromsarna fungerar genom bromsbelägg, som har ett tunt lager av friktionsmaterial som pressar mot en roterande rotorn att stanna fordonet. Med tiden, typiskt ca 25.000 till 35.000 miles kommer friktionsmaterialet på bromsbeläggen avklinga och dynorna måste bytas ut. Byte av bromsbelägg i tid är viktigt att upprätthålla en väl fungerande resten av bromssystemet. Saker du behöver
Turkiet Baster
Liten, ren behållare, 1 liter eller mindre
Ratchet
Hylsnyckelsats
Ordet jack
Jack står
Bungee strap 8 -tums C-clamp
platt skruvmejsel
Gummiklubba
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Öppna Neon huva och lokalisera cylindern broms master , det är bultad till toppen av brandväggen på förarsidan. Ta bort locket från huvudcylindern och hävert ut ungefär hälften av vätskan med en kalkon baster. Placera siphoned vätska i en liten, ren behållare för återanvändning.
2

Lossa de främre muttrarna med Ratchet och uttag, samt höja framhjulen från marken med en domkraft. Placera domkraften under fordonet och sänk domkraften tills fordonet sitter bara på läktaren. Ta bort de främre muttrarna och dra hjulen från fordonet.
3

Ta bort de två skruvarna på baksidan av bromsok med en spärr och uttag. Dra bromsok utanför bromsok fästet. Lägg märke elektroderna sitta kvar till bromsoket. Häng bromsok, med bungee bandet, från våren på fjädring.
4

Skjut platt skruvmejsel under metallklämma som håller den yttre dynan till tjocklek och bänd uppåt för att lossa den. Dra den yttre dynan från bromsoket.
5

Placera en C-klämma över bromsoket så att skruven delen berör den inre bromsklossen. Dra åt Tvingfäste och observera som det inre bromsbelägget börjar röra sig mot den inre delen av bromsoket. Fortsätt att dra åt C-klämman tills dynan slutar röra, detta pressar bromsok kolven i bromsoket kroppen. Ta bort C-clamp
6

Ta inre bromsklossen och dra bort det från den inre delen av bromsok,. Meddelande finger-liknande, är metall stift fäst på baksidan av dynan och sätt i bromsoket kolven. Dra kudden tills fingrarna är helt ur bromsok kolv och kassera kudden.
7

Placera den nya innerdyna så metall stift är uppradade med hålen i bromsok kolv. Tryck på dynan tills stiften är helt insatt i bromsok kolv och dynan sitter på caliperhuset.
8

Placera den yttre pad på caliperhuset och tryck på det tills sätena metallklämma till spåren på caliperhuset.
9

Ta rotorn och dra den mot dig och bort lug dubbar. Observera det finns en liten cirkel i mitten av lug dubbar att den gamla rotorn sitter på. Om rotorn inte dra bort lätt, slå den med en gummiklubba för att frigöra det. Placera en ny rotor på lug dubbar och tryck tills det sitter på plats på cirkeln i mitten av klacken dubbar.
10

Placera bromsoket på bromsok fästet och dra åt bromsok bultar till 23 foot-pounds, med en momentnyckel och en socket.
11

Upprepa steg 3 till 10 för bromsarna på den andra sidan av fordonet.
12

Place framhjulen tillbaka på Neon och dra åt muttrarna. Höj Neon av domkraften står med domkraft, och dra ut domkraften från under bilen. Sänk Neon till marken.
13

Dra åt hjulmuttrarna, i ett korsvis, till 100 foot-pounds, med en momentnyckel och en socket.
14

Kontrollera vätskenivån i huvudcylindern. Nivån ska ligga mellan "MIN" och "MAX" linjer. Tillsätt vätska från den lilla behållaren som behövs. Efter tillsats av vätska, kassera eventuella kvarvarande vätska ordentligt. De flesta bildelar butiker kommer att ta gamla vätskor gratis.
15

Stäng Neon huva och bygga upp bromstrycket genom att trycka och släppa upp bromspedalen tills det känns svårt.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59168.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.