Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Orsaker bromslameller Slipning

En bilens bromsar är bland de viktigaste komponenterna, både vad gäller säkerhet och prestanda. Bromsar hjälper föraren att behålla kontrollen och undvika olyckor. De två vanligaste typerna av bil bromsar är skivbromsar och trumbromsar. Idag har de flesta personbilar har skivbromsar fram, och högpresterande eller lyxiga modeller ofta har skivbromsar på bakhjulen också. Slitna Pads

Skivbromsar använder en snurrande metallskiva, känd som en rötor, och ett par bromsbelägg. När föraren trampar på bromspedalen, stänger tjocklek runt den roterande rotorn och tvingar dynorna att nypa rotom från båda sidor. Över tiden, bromsbelägg slits ner. Den "broms damm" förare se på sina hjul är faktiskt bromsbelägg materialet som har lossnat från friktion.

När en bromskloss har liten eller inget material kvar, metall fästen som fäster dynan till rotorn bli exponerad och kan orsaka en skrapande ljud, tillsammans med vibrationer, eftersom de kommer i kontakt med rotorn. Vissa bromsbelägg inkluderar slitagevarnare som kommer att orsaka ett mjukare ljud och vibrationer för att varna föraren att dynan nästan är utsliten och behöver förändras.
Halvmetalliska Pads

Biltillverkare och tredjepartsleverantörer utrustningskonstruktörer erbjuder flera typer av bromsbelägg. En av de vanligaste och minst kostsamma alternativ är semi-metallisk konstruktion. Dessa kuddar använder en blandning av metallskrot tillsammans med ett bindemedel för att hålla metallflingor tillsammans. Eftersom skärvor av metall i ett halvmetalliskt bromskloss är av olika hårdheter, kommer vissa orsaka bromsen att mala temporärt tills den snurrande rotorn slits metallen och gör dynan släta igen. Denna typ av skivbroms slipning är normalt och stannar efter flera tillämpningar av bromsarna.
Dirt
p Om smuts eller annan väg skräp hamnar i en skivbroms mekanism, kan den orsaka slipning och vibrationer. Utrymmet mellan bromsbelägg och rotorer delvis avskärmas av hjulet, men lättmetallfälgar med stora öppningar kan tillåta smuts att komma in i utrymmet lätt. Mest vägsmutsen är för mjuk för att skada bromsarna och kommer så småningom föras ut av kraften från bromsen.
Felaktig installation

bromsbeläggsbyte och rotorer är en ganska enkel process som många auto entusiaster göra hemma. Men även vid auto butiker, tekniker gör ibland misstag. Felaktig installation kan orsaka en skivbroms för att slipa om dynan inte är parallell med rotorn. Lösa monteringsfästen eller annan maskinvara kan orsaka dynan att falla ur sitt rätta läge och slipa mot en annan del av rotorn. Det gör ont även bromsens förmåga att stanna bilen och bör fastställas så snart som möjligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58252.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.