Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter bromsbeläggen på en Ford F150

Bromsbeläggen på Ford-F-150 lastbil är viktiga komponenter i bilens bromssystem. Ford rekommenderar att du byter ut bromsbeläggen var 50.000 miles, men bär på dynorna till den grad att de behöver bytas ut kan inträffa tidigare. Lyssna efter en ljudsignal från indikatorerna slitageindikatorer att berätta när du behöver byta. På den tiden, inspektera de andra komponenterna i bromssystemet för att fånga eventuella slitage eller skador som kan äventyra din lastbil bromsprestanda. Saker du behöver
Turkiet baster eller spruta
rörtång
Ordet jack
Jack står
13 mm hylsa
Ratchet
bungee rep
bromsfett C-clamp
Funnel
Bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Park Ford F-150 på en plan sträcka av mark och dra åt parkeringsbromsen. Dra spaken Huvlås att öppna huven. Gå till motorrummet.
2

Ta av locket huvudcylindern och ta bort hälften av bromsvätska i behållaren. Du kommer vara deprimerande bromsok kolvarna i kommande steg och detta kommer att tvinga bromsvätska tillbaka in i reservoaren. Avlägsna en del av fluiden förhindrar en överströmning. Använd en kalkon baster eller spruta för att ta bort vätskan.
3

Lossa muttrarna på F-150 hjul med rörtång. Flytta dem 1/4 varv räcker.
4

Placera golvet jack under korset ramen under lastbilen. Den tvärramen är avsnittet under lastbilen där ramen möter i en korsning. Lyft framför lastbilen och placera två jack står nedanför det,. En under varje axel
5

Ta bort muttrarna och ta framhjulen bort av lastbilen
6.

Nå bakom bromsok att hitta bromsok bildspel bultar. Använd 13 mm hylsa och spärrskaft för att lossa de två skruvarna. Lyft bromsok bort från fästet och broms rotor.
7

Häng bromsoket ovanför bromsen med ett gummiband eller tråd klädhängare.
8

Skjut två bromsbelägg från skårorna på vardera sidan av rotorn. Inspektera rotorn för eventuella skador eller skevhet. Byt ut rotorn om betydande skador.
9

Applicera anti-squeal bromsfett till de bakre shims i de nya bromsbelägg. Skjut dem i maskinens öppningar bromsok fästet på vardera sidan av rotorn.
10

Placera ett slitet bromsbelägg över de två bromsok kolvarna som sticker ut från insidan av bromsoket. Bind den slitna dynan till kolven med en C-klämma. Vrid klämman handtag för att tvinga kolvarna in i sidan av bromsoket. Ta bort C-klämman när båda kolvarna har varit deprimerad i bromsoket.
11

Placera bromsoket över de nya bromsbelägg och skruva in bromsok bultar. Dra åt bultarna med 13 mm hylsa och spärrskaft.
12

Byt hjulen på naven och skruva på muttrarna för hand.
13

Lyft framsidan av Ford lastbil med domkraften och ta bort domkraften från under axlarna. Sänk framdäcken till marken. Dra åt hjulmuttrarna med rörtång.
14

Placera golvet jack under ramen under sängen av lastbilen och lyft den bakre delen av fordonet. Placera pallbockar under varje bakaxlar för stöd.
15

Ta bort muttrarna och bakhjulen.
16

Upprepa steg 6 till 12 för att ersätta bakhjulet bromsbelägg.
17

Lyft upp den bakre änden av lastbilen och ta bort domkraften. Sänk de bakre däcken till marken och dra åt muttrarna med rörtång. Återgå till motorrummet.
18

Lyft huvudcylindern locket från behållaren och placera en tratt in i behållaren. Häll DOT-3 bromsvätska i behållaren tills behållaren läser "full." Ta bort tratten och placera locket ordentligt på huvudcylindern. Stäng Fords huva.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58118.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.