Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man kan stoppa keramiska bromsar från gnisslande

gnisslande keramiska bromsbelägg är sällsynta. En del av deras popularitet bland konsumenter härrör från det faktum att keramiska kuddar är några av de tystaste bromsbelägg som finns på marknaden. Eftersom de är tillverkade av keramiska material i stället för metall, skapar de inte samma mängd friktion med rotorn som traditionella metalliska dynor och således inte orsakar så mycket brus. När den säljs, men gör de flesta keramiska kuddar kommer med en brusreducering fett som kan tillämpas för en ännu tystare körupplevelsen. Saker du behöver
Jack
Jack står
Tire skiftnyckel
Ceramic pad brusreducering fett
Hylsnyckel
Skruvmejsel
Tänger (tillval)
Show Fler Instruktioner
1

Jack bilen upp från marken. Placera domkraften under bilens sidostyckena. Sänk bilen på domkraften. Använd ditt däck skiftnyckel att förvandla dina muttrarna moturs. Vänd dem 1/4 tum för att lossa dem. Dra av muttrarna. Fäst dem i ett lätt att komma ihåg, lättillgänglig plats för senare återmontering. Ta av däcket.
2

Lokalisera din bromsok två pinnbultar. De fast bromsoket till kolven. En är i botten baksidan av bromsok medan den andra är i bakre. Använd din hylsnyckel skruva pinnbultar ut. Vänd dem till vänster. Vissa bil bromsok har två olika stora pinnbultar. Anteckna vilka bulten passar i vilket hål för senare återmontering.
3

Skjut en skruvmejsel i ett fritt utrymme i din tjocklek för att lossa den. Dra bromsok fram och bort. Tjockleken är kopplad till linjer gummi broms som är bräcklig. Säkra bromsok så bromsledningarna inte sträckas. Dra inte bromsoket för mycket. Dina bromsbelägg är insidan av bromsok.
4

Skjut det inre keramiska bromsbelägg ut från kolven. Sätt lite keramiska bromsbelägg fett brusreducering på pekfingret och tillämpa den på sidorna av dynan som kommer i kontakt med rotorn. Tryck din yttre pad inåt för att frigöra det. Du kan behöva använda en tång för att lossa den yttre dynan från en flexibel anläggning stift. Applicera fett brusreducering endast till sidorna av den yttre dynan som kommer i kontakt med rotorn.
5

Skjut bromsok tillbaka på rotorn. Du kan behöva vicka det lite för att få en säker passform. Leta upp och infoga de två pinnbultar som togs bort i steg 2. Vrid skruvarna åt höger för att dra åt dem.
6

Sätt ditt däck igen. Sätt dina muttrarna och dra åt dem. Avlägsna domkraften och sänka bilen tillbaka till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58977.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.