Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter bromsbelägg på en 1991 Ford Explorer

Om du vill spara lite pengar på bilreparationer, kan du ändra din egen bromsbelägg. Jobbet är enkelt, med bara ett par problem som kan uppstå. Om momentet bultarna på baksidan av bromsok är rostiga på, måste du använda en del kraft för att få dem att lossna. Du kan också använda vissa besprutningsmedel smörjmedel. Det andra problemet du kan ha är att få kolvarna tillbaka till bromsok. Bara använda en gammal bromskloss och en C-clamp och du kommer att vara redo. Saker du behöver
Jack
Jack står
Torque Hylsnyckelsats
Byte bromsbelägg
Brake Cleaner Review Bromskloss fett
Tvingfäste
liten

Visa fler instruktioner
1

sätta din Utforskaren i växeln och engagera nödbromsen. Lossa muttrarna och Jack fordonet upp på fram-eller baksidan, beroende på vilka kuddar du ändrar. Placera domkraften under Utforskaren och svikit det att vila på dem. Spraya hela bromsning församlingen med broms renare så att du inte andas in något av bromsbelägg damm på kuddar och diskar. Ta bort muttrarna och lägg däcket på sidan.
2

Hitta bromsok och bromsbelägg hållare som går över disken. Det kommer att vara på skivan mot framsidan av fordonet och kommer att vara det enda som håller skivan på plats medan däcket avlägsnas. Titta på baksidan av bromsok: det kommer att finnas en skruv på vardera sidan. Ta bort skruvarna med moment socket set.
3

Dra tjocklek av av bromsbelägg hållaren och ställ den ovanpå disken. Ta bort elektroderna från hållaren genom att dra ut dem. De bör komma rätt ut, men om de sitter fast, använd en skruvmejsel för att vicka dem gratis. Smörj de rörliga delarna av bromsok med bromsbelägg fett.
4

Byt ut bromsbeläggen med de nya. De ska trycka rakt in i spåren som gjorts för dem i hållaren. Var noga med att sätta sidan med stoppning mot skivan. Dynan på utsidan kommer att möta i och kudden på insidan kommer att stöta ut.
5

sätta en av de gamla kuddar inuti bromsoket så att det är mot båda kolvarna. Placera Tvingfäste över kolven så att ena änden är på bromsbelägget och den andra är på baksidan av bromsoket. Dra åt C-klämman tills kolvarna skjuts hela vägen tillbaka in i bromsoket. Ta bort C-klämman och pad.
6

Sätt bromsok tillbaka på kudden hållaren och över de nya dynorna. Sätt i och dra åt de två skruvarna på baksidan av bromsoket. Byt ut däcket, och upprepa processen på andra sidan på samma sätt som du gjorde här sidan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58327.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.