Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter den främre bromsen rotorer på en 2002 Buick Park Avenue

I 2002 års Buick Park Avenue har skivbromsar fram som omfattar bromsok, bromsbelägg och rotorer (även känd som skivor på grund av sin form). Till skillnad från bakbromsarna (oavsett om bakre skiva eller bakre trumma), de främre bromsarna fungerar tre gånger hårdare för att stanna fordonet effektivt. Detta beror på viktfördelningen - eftersom motorn är på framsidan, det mesta av vikt är placerad i fronten. Om rotorerna är skev (orsakar en pulsering /vibration vid bromsning), urkärnade med rost, räfflade eller gjorde, kommer de skadar förtid friktionsmaterial i bromsbelägg. Saker du behöver
Däck chock
Breaker bar
Hylsnyckelsats
hydraulisk domkraft Sida 2 pallbockar
Medium brytjärnet
Broms Spray equipment shop trasor
Spårskruvmejsel
Spindelmutter socket
Box-nyckel som
Bromsok hängare rotorer
Replacement
ersätter trapetsmuttern
Momentnyckel
Visa fler instruktioner

1

Placera ett däck chock bakom en av de bakre däcken efter parkera Buick på en hård, plan yta och lägga i parkeringsbromsen.
2

Lossa de främre hjulmuttrarna med breaker bar och uttag ett kvarts varv moturs.
3

Höj Park Avenue med en hydraulisk domkraft och stödja den på pallbockar ligger under rälsen Hörnkarm. Placera inte pallbockar under den nedre kontroll vapen, detta kommer att hindra dig från att ta bort rotorerna
4

Ta bort de lossade hjulmuttrar och sedan däcken
5 Placera ett medium bändjärn i framrutan av tjocklek mellan den yttre dynan och rotor, sedan bända mot kolven i bromsoket för att komprimera den inåt. Gå så långt spett gör att du kan. Detta kommer att göra plats för det nya, tjockare rotor.
6

Spray drivaxeln gängorna med broms renare spray och torka dem rena med en trasa. Detta kommer att ta bort all smuts och skräp som kan skada gängorna till spindeln när du tar bort spindelmuttern.
7

Stick in en spårskruvmejsel i den främre bromsok fönstret och sedan in i en av rotorns fenor. Vrid rotorn så att skruvmejseln kommer att säkra den för att vrida axeln moturs utan att rotorn att röra sig (medurs för förarsidan rotor och moturs för passagerarsidan rotor).
8

bort spindelmuttern från spindeln i en moturs rörelse med hjälp av en breaker bar och spindelmuttern uttag.
9

bort bromsok bultar med en fast nyckel, ta sedan bort bromsok och stoppningselementet från rotorn. Använd ett skjutmått hängare stödja bromsok till framvagnen för att förhindra den från att hänga med hydraulisk broms slang.
10

ur rotorn.
11

Spray ersättande rotor med broms renare sprej för att ta bort rost förebyggande beläggningen. Beläggningen förhindrar rostbildning på rotorerna under lagring på delar hyllorna. Rengör båda sidor noga och låt torka helt, eller torka av dem med en trasa.
12

tillbaka rotorn, bromsok, bromsok bultar och en ny spindel mutter. Dra åt spindelmuttern till 120 foot-pounds med momentnyckel och spindelmuttern uttag. Utför rotor ersättare proceduren för den andra framhjulet.
13

Byt däck och hjulmuttrar. Dra åt hjulmuttrarna ombonade till navet och sänka Buick. Dra åt muttrarna i ett alternativt mönster till 100 foot-pounds med momentnyckel och lämplig storlek socket.
14

Pump foten bromspedalen tills det känns normalt, släpp parkeringsbromsen, ta bort däcket chock och sedan provköra Park Avenue för bromsverkan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57891.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.