Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort broms rotorer Off av en Dodge RAM

Med tanke på vad lokala bilverkstäder och återförsäljare laddning i arbetsmarknadspolitiska avgifter, tänker på de pengar du kan spara ta bort broms rotorer av din Dodge Ram. Även om det tar en timme eller längre att ta bort broms rotorer, kommer du ändå komma ut billigare även om du måste köpa verktyg för att göra jobbet. Saker du behöver
Golv jack
Jack står (2) katalog Stoppkloss
1/2-tums enhet bryta bar
1/2-tums set drivhylsa (upp till 7 /8 inch) katalog 1/2-tums spärrnyckel
1/2-tums enhet justerbart momentnyckel
skruvmejsel
bungee rep
Tvingfäste
Turkiet Baster
DOT 3 bromsvätska
Ball-Peen hammare eller tung gummiklubba
Vallar
Visa fler instruktioner
Hur man tar bort broms rotorer Off av en Dodge RAM
1

Parkera Dodge Ram på en plan stenlagd yta. Dra åt parkeringsbromsen och släpp huvfäste. Placera en hjulklossindikator bakom en av de bakre däcken. Öppna huven och ta bort hälften av bromsvätska från huvudcylindern med en kalkon baster och kasta ansvarsfullt. Byt ut huvudcylindern locket ordentligt.
2

Bryt muttrarna löst på båda framdäcken använder brytjärn och en socket. Några muttrarna på Dodge Rams kan ta en 7/8-inch uttag eller en 22 mm kan användas.
3

Lyft framsidan av Dodge Ram med domkraft och placera pallbockar under axeln för 4-hjulsdrift eller under kontroll armar för 2-hjulsdrift. Ta bort muttrarna och hjul.
4

bort bromsok bultar, med Ratchet och en socket. Bänd bromsok bort med skruvmejsel och hänga med gummiband för att stödja det till spiralfjäder eller ram. Ta bort elektroderna och komprimera kolven i bromsoket inåt med C-clamp. Dra åt C-klämma långsamt tills den bottnar.
5

bort bromsok ankarbultarna och bromsok ankare med hjälp av Ratchet och en socket. Skruvarna ska vara tight.
6

bort rotorn låsringama (om sådan finns) på två av lug dubbar. Du kan klippa dessa ut med ett par diken och inte behöva byta ut dem för ominstallation.
7

ur rotorn. Om rotorn är rostig envist till navet, du kommer att behöva bestämma hur att skilja it.If du byta rotorn, kan du bli mer framgångsrik knackar bort det med hjälp av en boll-Peen hammare och slå den på platta av fenorna på en yttre och inre rörelse med hammer.If du tar bort det till maskin det eller återanvända rotorn, du kommer att behöva vara mycket mer känslig så att du inte skadar den. Slå det på samma sätt men använda en tung gummiklubba istället för en hammare. Din framgång kommer att bli lägre och du kommer att behöva tillämpa mer uthållighet och beslutsamhet, men diligence kommer att löna sig.
8

Upprepa Steg 4 till Steg 7 för rotorn på den andra sidan , om så önskas.
9

Sätt allt ihop så genom att vända stegen. Om du ersätter rotorerna, se till att spraya dem med en kvalitet broms renare att tvätta bort den klibbiga beläggningen som kommer på dem. Dra bromsok ankarskruvarna med skiftnyckeln och ett uttag på 110 foot-pounds för en 1500 RAM eller 230 foot-pounds för en 2500 Ram. Placera hjulen och hjulmuttrarna igen när du är klar och dra åt muttrarna ordentligt. Sänk Ram och dra åt muttrarna 140 foot-pounds med momentnyckel och en socket.
10

Pump foten bromspedalen tills det känns normalt när du är klar. Detta hjälper till att återställa hydraultryck till bromsok kolvar. När du har pumpat pedalen, kontrollera och justera bromsvätska i huvudcylindern genom att endast lägga till nya DOT 3 bromsvätska. Släpp parkeringsbromsen, ta bort hjulet chock och provkörning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57124.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.