Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Felsökning Ford Taurus låsningsfria bromsar

I 1990 och 1995 Ford Taurus kom utrustade med Teves Mark 4 fyra hjul låsningsfria bromssystemet. Detta system ersattes 1996 med mer kompakt Bosch 5,0 fyra hjul ABS-systemet. Båda systemen styr framhjulen självständigt och bakhjulen i tandem, och felsökning dem är identiska. Provning med Scan Tools

Testa dessa låsningsfria bromssystem börjar med ett felsökningsverktyg. Den talar om var du ska börja felsökningen. De koder som lagras i ABS datorn indikerar vilken sensor eller krets i systemet har ett problem. Datastream läget gör att du kan se om sensorerna fungerar, eller inte levererar den signal som krävs av datorn för att styra systemet.

ABS-kapabla scan verktyg finns tillgängliga hos din lokala Biltema, och dessa dagar , felsökning många system kräver en. Leta efter en som kan samverka din Taurus ABS-systemet.
P Det finns två tillgängliga tester med felsökningsverktyg. Först, läs felkoder. Detta test kommer att berätta vilken kod (er) lagras i datorns minne, och en beskrivning av den krets eller komponent som har felet.

Dataström kan du övervaka sensorsignalerna när du kör bil . Scrolla ner för att se hjulet avläsningar hastighetsmätare och drev. Alla fyra givare bör läsa ungefär samma, och stiga och falla stadigt med fordonets hastighet.
Hjulhastighetssensor Testa

Den vanligaste orsaken hjulvarvtalsgivaren misslyckanden i Oxen är förorening av metallpartiklar från bromssystemet. Om en felkod för en sensor kommer upp, gör bort och rengör sensorn av metall är det första du gör. Detta kommer att eliminera de flesta misslyckanden här. Nästa test är ett motstånd test. Kontrollera med avseende på resistens på själva sensorn genom att mäta med en ohmmeter. Sensorn ska ha ett visst motstånd men vara låg. Om en sensor har noll motstånd eller oändligt motstånd, byt ut den.
Modulator ventiluppsättningen Testa

modulator Ventilaggregatet innehåller magnetventiler att datorn öppnas och stänger för att styra bromstrycket vid hjulen. För att testa dessa ventiler, dra ur el-kontakten, och inte ett motstånd kolla på varje magnetventil. Återigen, som med hjulhastighetssensorn, kommer det att finnas ett visst motstånd. Om en solenoid befinns ha något motstånd eller oändligt motstånd, byt ut den. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57380.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.